Huawei e220 - Sterowniki

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Mr13Master
Początkujący użytkownik forum

Huawei e220 - Sterowniki

Post autor: Mr13Master »

Witam!

Posiadam modem Huawei e220 w sieci Era, obecnie T-Mobile. Mam dwa komputery: jeden z Windows Vista, drugi z " siódemką ". Modem działa na Viscie, lecz na 7-ce już nie. Szukałem sterowników do 7-ki i o dziwo znalazłem je na stronie T-Mobile. I tutaj zaczyna się problem. Czy jeżeli zainstaluję sterowniki do Windows 7, czy modem dalej będzie działał na Viscie? I drugie pytanie: Jak to zainstalować? Chodzi mi dokładniej o to czy trzeba wyjmować kartę SIM ( jeżeli tak to kiedy, przed instalacją, w czasie instalacji itd. ), lub inne tego typu " cuda ".
Awatar użytkownika
lesiolo
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Huawei e220 - Sterowniki

Post autor: lesiolo »

Mr13Master pisze:wyjmować kartę SIM ( jeżeli tak to kiedy
Nie trzeba wyjmować karty, zalecane jest tylko w przypadku instalowania firmware lub dashboardu w modemie.
Mr13Master pisze:czy modem dalej będzie działał na Viscie?
Tak, jak naj bardziej
Możesz nawet zainstalować sobie dashboard na modemie działający na viście i win7
tu masz opis jak to zrobić
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Huawei e220 - Sterowniki

Post autor: YaHooo »

Mr13Master pisze:Jak to zainstalować?
Jeśli masz coś zainstalowanego na Windows 7 to lepiej to usuń za pomocą DriverUninstall.exe z paczki ze sterownikami.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ