Witam, posiadam modem Huawei K3765 przywieziony z irlandii z oprogramowaniem vodafone i chce korzystać z niego w Polsce a tego co wiem to nie posiada simloca. Próbowałem zainstalować program z tej strony http://forum.mobione.pl/modemy-gsm/debr ... -sieciami/ ale podczas instalacji wyświatla mi się błąd: "The data can't be found. Error Code:2 One of the following reasons mwy cause the error:
a.The data card is not properly connected to Pc.
b. Other program is using the data card.
c. You do not have the authority of the administrator.
Proszę o pomoc albo wskazanie mi oprogramowania które będzie działać na tym modemie w Polsce.
Z góry dziękuje
Problem z Huawei K3765
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Problem z Huawei K3765
Ja bym spróbował zainstalować sterowniki Huawei (poszukaj w internecie) i ręcznie utworzył połączenie <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a>barzg pisze: Proszę o pomoc albo wskazanie mi oprogramowania które będzie działać na tym modemie w Polsce.
A jeszcze się spytam, modem instalujesz na jakim systemie? Prawa administratora są?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Początkujący użytkownik forum
Instaluje na xp prawa są a modemu chce uzywac później na viścieYaHooo pisze:Ja bym spróbował zainstalować sterowniki Huawei (poszukaj w internecie) i ręcznie utworzył połączenie »Dial-up«
A jeszcze się spytam, modem instalujesz na jakim systemie? Prawa administratora są?
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2012-03-20, 18:27 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2012-03-20, 18:27 przez barzg, łącznie zmieniany 1 raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
W takim razie trzeba by pozbyć się oprogramowania Vodafone. Czyli wgrać dashboard od Huawei'a.
Pozdrawiam YaHooo 

- lesiolo
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Zastosowałeś patch-a ?
on odpowiada za wyłączenie procesów które powodują niemożliwość wgrania dashboard-u.
tzn. zamykasz program vodafone, uruchamiasz patch i wtedy wgrywasz dashboard
albo modem to K3565-Z i debranding robimy inną metodą(QPST i podmiana iso)link
on odpowiada za wyłączenie procesów które powodują niemożliwość wgrania dashboard-u.
tzn. zamykasz program vodafone, uruchamiasz patch i wtedy wgrywasz dashboard
albo modem to K3565-Z i debranding robimy inną metodą(QPST i podmiana iso)link