Najdroższe MB na świecie w Plusie

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
pawel0381
Użytkownik forum

Najdroższe MB na świecie w Plusie

Post autor: pawel0381 »

Witam kolegów na forum.
Piszę ten temat bo może ktoś miał styczność z takim problemem i doradzi mi jak to "ugryźć". A także piszę na przestrogę te osoby które może o tym fakcie nie wiedzą.
Otóż kupiłem kilka starterów żeby wypróbować jaka oferta dostępu do netu u mnie jest najlepsza i najszybsza. Kupiłem Playa, orange, t-mobile itp. oprócz startera plusa który posiadałem i na moje nieszczęście uzbierało mi się na koncie ładna sumka ok. 250 zł. gdyż rzadko z niego dzwonię bo mam w tej sieci tel. tez na abonament.
Otóż w ebooku operatora natknąłem się na promocję internet na próbę 50 MB próbowałem na stronie plusa znaleźć regulamin tej usługi lecz go nie było. W necie w kilku miejscach na forum przeczytałem że to 50 MB za darmo w celu wypróbowania internetu usługa co 30 dni się odnawia za 6 zł czy tym podobne. Otóż ją włączyłem przez ebook przyszedł mi sms że usługa została aktywowana po czym zabrałem się do testowania łącza. TNI ustawiłem żeby nie przestrzegł przy 45 MB że kończy mi się limit. Jakie moje było zdziwienie kiedy przy 40 MB zerwało mi połączenie i przyszedł mi sms że brak środków na koncie :zdziwko: 250 zł poszło w kilkanaście minut. Zadzwoniłem, na BOK opowiedziałem problem po czym Pani mi zarzuciła że nie zapoznałem się z regulaminem. Kiedy poprosiłem ją o miejsce gdzie mogę znaleźć ten regulamin odparła że jest dostępny na www.plus.pl jak jej kazałem poszukać no to po 30 minutach poszukiwań odparła że tak rzeczywiście nie ma tam regulaminu ale i tak jest moja wina bo nie czytam regulaminów ale jak poprosiłem ją o podanie miejsca gdzie mogę ten regulamin przeczytać to odparła mi że jest dostępny w siedzibie operatora w Warszawie ul Postępu 3 :zdziwko: No to mnie zagięła babka przynajmniej poczuciem humoru. Złożyłem reklamację ale coś to marnie widzę nie chodzi o kasę choć szkoda ale o sprawiedliwość nie mogli dopisać w tym ebooku "Pakiet internet 50 MB na próbę....po doładowaniu za przynajmniej 30 zł" Pomóżcie gdzie się zwrócić jeszcze UKE odpada na razie bo nie rozpatrzyli mojej reklamacji.... Co Wy o tej sytuacji sądzicie???
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Najdroższe MB na świecie w Plusie

Post autor: Jo_gurt »

W tym momencie tylko reklamacja. Ale ja bym ją złożył jednak na piśmie.
pawel0381
Użytkownik forum

Tylko ja złożyłem ją telefonicznie bo Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z pażdziernika 2004 dopuszcza taka formę. A operator w ciągu 14 dni ma mi przesłać listownie potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia. Zrobiłem im to trochę na złość żeby mieli trochę pracy a może nie dotrzymają terminu tych 14 dni:) Bo w ciągu kilkunastu minut oskubali mnie z 250 zł no szok ale czy ja mogę wysłać jeszcze raz taką reklamację pisemnie? Bo tak pomyślałem że wysłałbym jeszcze do UOKIK i UKE i napisał im że tam też wysłałem. Bo naprawdę to złamanie praw trochę konsumenta jak sprzedają usługę która nie ma regulaminu powszechnie dostępnego. Zobaczymy ale ja im nie daruję a przynajmniej jak nie odzyskam pieniędzy to będę się domagał żeby zamieścili regulamin jej na stronie swojej. A w eboku żeby dopisali że ... po doładowaniu za 30 zł. To nic nie kosztuje a jakby ktoś miał abonament i skorzystał z tej usługi?
To jaki rachunek by dostał ??? Ściągniecie filmu kosztowałoby go kilka tysięcy zł :szok:
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Chris-Kr »

Ja bym Ci radził, żebyś na wszelki wypadek porobił sobie screeny strony głównej oraz kilku innych stron, na których ewentualnie ten regulamin mógłby się znaleźć, a także screena z wynikami wyszukiwania tego regulaminu na stronach operatora. Bo o ile znam operatorów komórkowych, to oni po czasie umieszczą gdzieś ten regulamin, a potem będą wciskać ciemnotę, że on tam cały czas był.
Krzysztof
atento
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: atento »

Z tego co się orientuje żadne ss itp np wydruki stron internetowych zrobione przez użytkownika nie mogą być dowodem. Wracając do regulaminu znalazłem go bez trudu na stronach PLUS"a w dodatku owy dokument można znaleźć w starej formie w "pamięci Google" jako ss pdf"a oraz szybki podglad.
Nowy regulamin (wersja 2 z dnia 07.05.2012 r.)
Stary regulamin https://docs.google.com/viewer?a=v&q=ca ... mA9uSyMY4w

wiec jeśli jest w pamięci Google to był na stronach plusa od dawna :)

w dodatku na stronach plusa FAQ (Data utworzenia
29/08/2011 11:00
Ostatnia aktualizacja
06/02/2012 11:37)
jest rowniez http://bok.plusgsm.pl/Scripts/rightnow. ... r=83%7C%7C

Wiec jeśli rozważa pozytywnie reklamacje to wielki szacun
pawel0381
Użytkownik forum

atento pisze:Wracając do regulaminu znalazłem go bez trudu
Kolego nie ma regulaminu tej promocji na stronie internetowej operatora ;)
Ja przez ebok aktywowałem "Internet na próbę 50 MB" a oni na stronie mają regulamin promocji "Oswajacz internetowy" więc chyba różnicę widzisz zasadniczą. W świetle prawa jesli regulamin dotyczy "Oswajacza internetowego" to konsument nie wie czy "oswajacz" to to samo co "internet na próbę".
Wiesz ta sytuacja jest taka sama jak z słynnym "pobieraczkiem" tylko do tyłka "Pobieraczka" już się zabrał UOKIK i może jak ludzie by się zebrali to i operatorom by zajrzał też.
Wiadomo że sam nic nie zrobię i to będzie walka z wiatrakami.
A odnośnie tego regulaminu w google to taki regulamin ma być zobowiązujący???
Zobacz zapis art. 40 tego regulaminu jest napisane:
Regulamin jest dostępny na witrynie internetowej pod adresem www.plus.pl i w siedzibie Polkomtel S.A ja go tam nie odnalazłem więc co ma piernik do wiatraka przecież taki regulamin ja też zamieściłbym w google.
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Chris-Kr »

atento pisze:Z tego co się orientuje żadne ss itp np wydruki stron internetowych zrobione przez użytkownika nie mogą być dowodem.
No to jeszcze podaj podstawę prawną takiego twierdzenia ;)
Krzysztof
Awatar użytkownika
M@jkel
Stały użytkownik forum

Post autor: M@jkel »

Polskie prawo jest takie, że wszystko może być dowodem, łącznie z wydrukami, nagraniami rozmów (także bez zgody rozmówcy), czy co tam jeszcze sobie kto wymarzy. Zależy to tylko od sądu.
Apple iPhone X, Motorola Moto G8 Plus, Xiaomi Redmi Note 12 5G, Huawei E5573, Ubee EVW32C, Ubiquiti UDM-SE, ZTE MU5120
Łączność zapewniają: Orange, Vectra, Play
ODPOWIEDZ