Wczoraj nabyłem modem Huawei e173u-2 brandowany dla brytyjskiej sieci O2. Włożyłem do niego moją kartę sim z orange - nowe orange go, wcześniej zakupiłem pakiet internetowy. Wszystko ładnie się zainstalowało, w connection managerze dodałem nowy profil zgodny z ustawieniami ze strony orange. Spróbowałem się połączyć i niestety nie udało się, po kilku próbach w końcu połączył się, modem świecił na zielono, pisało połączono, "brak dostępu do sieci".
Najpierw zainstalowałem Mobile Partner'a "MP win 16.002.15.04.120 beta" od lesia niestety sytuacja się powtórzyła. Odinstalowałem, wgrałem do modemu MOBILE PARTNER 16.001.06.01.501.1, zainstalowałem ponownie modem i dalej nic. Spróbowałem połączyć się przy pomocy "top_netinfo" - konfigurację przeprowadziłem zgodnie z opisem na forum, efekt bez zmian.
Próbowałem na 2 komputerach, win 7 i win xp, na obu sytuacja taka sama.
Włożyłem inną kartę, też z orange i internet zadziałał (druga karta nie ma wykupionego pakietu internetowego). Czy jest możliwa wina karty ? Fakt, moja jest dość sfatygowana, ma z 7 lat ale chyba to nie powinno mieć aż takiego wpływu.
Zmiana firmware pomoże? czy może kontakt z BOK orange ?
ps. docelowo modem ma działać z aero2
Proszę o pomoc..
Kod: Zaznacz cały
Nazwa urządzenia: E173
Port aplikacji: COM5
Nr seryjny: Nieznane
Wersja Hardware: CD1E153M
Wersja Firmware: 11.126.16.04.405
Wersja oprogramowania: 16.001.06.01.501
tak wygląda sytuacja: