Iplus extra - czy odblokuje mi iplusopobieracz?

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
fr1zz
Początkujący użytkownik forum

Iplus extra - czy odblokuje mi iplusopobieracz?

Post autor: fr1zz »

Witam, nie będę się zbytnio rozwodził, po prostu limit został wyczerpany i teraz chciałbym sobie przywrócić prędkość łącza. Pytanie takie jak w temacie - czy po wykupieniu jakiegokolwiek pakietu iplus extra 128,256,512 czy 1024 przywróci mi możliwość pobierania bez limitów w nocy?
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Iplus extra - czy odblokuje mi iplusopobieracz?

Post autor: YaHooo »

fr1zz trudna sprawa. Ostatnio się zmieniły regulaminy i teraz nie ma nielimitowanych nocy (masz teraz 50GB). Jednak tyczy się to tylko nowych umów. W starych nic się nie zmieniło. Po wykupieniu pakietu iPlus Extra, powraca pełna prędkość w nocy też.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
fr1zz

Umowę podpisywałem rok temu, a jest ona na dwa lata. Mam przez to rozumieć, że plus zmienił regulamin od tak sobie w trakcie trwania umowy? Limit mam 20 GB, z czego około 10 GB pobrałem w nocy...

Po zakupie pakietu przywróci mi tylko pierwotną prędkość w nocy, ale nie przywróci nielimitowanego transferu?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Zgodnie ze starymi warunkami jeśli jest pełna prędkość w dzień to i ta nocna jest też pełna. Dla pewności możesz zadzwonić do BOK i się zapytać. Możesz też szarpnąć się 5zł na najmniejszy pakiet extra i zobaczyć.
fr1zz

Gdy próbuje doładować z modemu, wyskakuje mi wiadomość zwrotna: "Numer na który wysłałeś smsa jest nieprawidłowy, sprawdz numer i sprobuj ponownie. Twoj operator" :/

Korzystałem z tej strony:
http://internet.plus.pl/firmy/promocje/iplus-extra
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Czasem tak się działo. Nie wiadomo czemu. Musisz zadzwonić do BOK i zapytać czy się faktycznie nie aktywowało, a jak nie to poprosić, żeby to konsultant zrobił.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

fr1zz pisze:Mam przez to rozumieć, że plus zmienił regulamin od tak sobie w trakcie trwania umowy?
Nie, zmienił regulamin dla nowych klientów. Stare umowy mają takie same warunki jak na Twojej umowie. Jak za rok podpiszesz nową, to niestety z ograniczeniem 50GB na noce.
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

YaHooo pisze:Jak za rok podpiszesz nową,
Ewentualnie może zostać przy starej jak mu odpowiada. Tylko nie wiem jak jest skonstruowany regulamin, czy obecne bonusy nie sa czasowe.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Sundance_kid pisze:Tylko nie wiem jak jest skonstruowany regulamin, czy obecne bonusy nie sa czasowe.
Szczerze mówiąc to ja też nie wiem. Trzeba by doczytać w konkretnej umowie.
ODPOWIEDZ