Instalacja D-Link DIR-615

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mikolaj__p
Początkujący użytkownik forum

Instalacja D-Link DIR-615

Post autor: mikolaj__p »

Pisałem już na jednym forum, ale napiszę też tutaj. ;)
Mam problem z instalacją routera D-Link DIR-615. Kupiłem urządzenie jakiś czas temu, lecz nie zawiera ono w pudełku płyty instalacyjnej. Podobno wszystkie potrzebne sterowniki czy instalatora można ściągnąć z internetu. Niestety na stronie d-linka wszystkie linki z plikami do ściągnięcia są chyba nieprawidłowe, bo nie włącza się okno pobierania (ładuje się tylko i po minucie wyskakuje "error"). I moje pytanie brzmi: czy zna ktoś alternatywne linki do sterowników lub jakiś inny sposób na instalację tego urządzenia? Napisałem do d-link w sprawie nieprawidłowych linków, ale wątpię, żeby na razie coś z tym zrobili.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Instalacja D-Link DIR-615

Post autor: wojteks »

mikolaj__p pisze:lub jakiś inny sposób na instalację tego urządzenia?
Jedyny słuszny sposób konfiguracji to przez przeglądarkę internetową, żadnych aplikacji czy sterowników nie trzeba. Jedyne co jest istotne to znajomość domyślnego hasła użytkownika admin.
Nie pomagam na PW!
mikolaj__p
Początkujący użytkownik forum

Post autor: mikolaj__p »

Chodzi o to, aby wpisać w przeglądarkę 192.168.0.1 ? Jeśli tak, to ładuje mi się to tylko, ale nic nie pokazuje.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

mikolaj__p pisze:Chodzi o to, aby wpisać w przeglądarkę 192.168.0.1 ?
Nie znam domyślnych ustawień tego routera, zmień przeglądarkę na próbę.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ