Witam,
mam nadzieję, że zadaję pytanie w odpowiednim dziale.
Sytuacja wygląda następująco: mam laptopa z BT oraz w PC podpięty adapter BT na USB. Adapter jest firmy X-Micro. Chciałbym udostępnić internet przez bluetooth dla laptopa, tzn. PC miałby być serwerem, bo to on jest połączony z netem. Naszukałem się nieco na ten temat, więc mniej więcej mam ogląd jak to powinno wyglądać. Zbudowałem sieć BT pomiędzy laptopem a kompem stacjonarnym, wszystko tam działa jak należy. Zostaje tylko na PC, przy sieci BT włączyć opcję w stylu "zezwalaj innym komputerom na dostęp do internetu". Niestety taka opcja się w ogóle nie pojawia. Poszukałem tego samego na laptopie - tam w opcjach BT można znaleźć to pole, natomiast na PC niestety nie. Teraz pytanie co zrobić w takiej sytuacji? Podejrzewam, że to wina sterowników X-Micro, bo miałem małe problemy przy ich instalacji na win7. Zamiast instalować z płytki dołączonej do adaptera, spróbowałem je ściągnąć z neta, ale sytuacja ta sama.
Udostępnianie internetu przez Bluetooth
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Udostępnianie internetu przez Bluetooth
Auliszek chyba w złym miejscu zaznaczasz opcję udostępniania. Trzeba ją włączyć na karcie z której masz internet. Po szczegóły odsyłam tu <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a>
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)