Zasięg LTE

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kondziu100
Początkujący użytkownik forum

Zasięg LTE

Post autor: kondziu100 »

Mam 11 km do nadajnika z LTE i moje pytanie jest następujące. Czy ustawiając antenę na ten nadajnik (kierunkowa AK C2 UNI) będzie szansa, że będzie odbierało zasięg LTE?
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Zasięg LTE

Post autor: YaHooo »

kondziu100 nikt Ci na to pytanie nie odpowie. Bo to jest za duża odpowiedzialność ;) No i bardzo trudne do przewidzenia. najlepiej by było zainstalować antenę i sprawdzić. To może dać Ci tylko jednoznaczną odpowiedź na Twoje pytanie.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
kondziu100
Początkujący użytkownik forum

Post autor: kondziu100 »

oki. myślałem, że ktoś miał taką sytuację i potrafi się wypowiedzieć na ten temat ;)
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

kondziu100 jasne ;)

Osobiście jednak bym kupił antenę w sklepie internetowym. Wtedy można bez podania przyczyny w przeciągu 10 dni zwrócić antenę. O ile nie nosi śladów użytkowania. Tak więc jeśli Ci bardzo zależy to możesz spróbować.
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
st128
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: st128 »

Panowie wgl. teoretycznie jest mozliwosc łączenia Lte na az tak duża odległosc ????? jestem w lekkim szoku :szok:
Awatar użytkownika
Yanusz
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Yanusz »

11 km? Średnie szanse. I z pewnością nie z tą anteną od CP, która w specyfikacji ma 5dBi zysku (2+3), jak dołożymy do tego 10 metrów kabla H155, to zysk zestawu będzie bliski zeru.

Jeśli już, to coś takiego. Antenę można zawsze zwrócić, gdyby karta SIM nie zechciała się zalogować.
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Yanusz pisze:11 km? Średnie szanse.
Ale zawsze warto próbować moim zdaniem. Za dużo się nie traci, najwyżej trzeba będzie zwrócić antenę. A szansa jakaś tam zawsze jest.
Awatar użytkownika
dao
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: dao »

U mnie chodzi na 10 km bez problemu antena kierunkowa. Ale pobieram z najwyższej budowli w Europie.

Przy zakupie ze sklepu internetowego i zwrocie w ciągu 10 dni pamiętać, żeby nie brać na firmę. Prawo to przysługuje tylko konsumentom. Przedsiębiorcy w tym kraju to niższa kategoria kupujących.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

dao pisze:Przy zakupie ze sklepu internetowego i zwrocie w ciągu 10 dni pamiętać, żeby nie brać na firmę. Prawo to przysługuje tylko konsumentom. Przedsiębiorcy w tym kraju to niższa kategoria kupujących.
Dzięki za uwagę :ok: Swoją drogą nie wiedziałem o tym.
ODPOWIEDZ