Taryfe jaka mam zamiar wybrac: Taryfa Intensywna lub Bardzo Intensywna
A osobiscie sie sklanialem do modemu MF821 z antena zewnetrzna, ale wole zapytac Was o zdanie. Z gory dziekuje i pozdrawiam.

Moderator: Moderatorzy
Do tej taryfy wziąłbym HUAWEI E3276 (Intensywna 99zł, Bardzo intensywna 1zł).krzychu9501 pisze:Taryfe jaka mam zamiar wybrac: Taryfa Intensywna lub Bardzo Intensywna
Warto jeszcze napomknąć, że Cyfrowym Polsacie pogorszyli Darmowe Noce (1:00-7:00) a w Plusie jest bez zmian. Dodatkowo w CP wypowiedzenie umowy jest z 3 miesięcznym okresem wypowiedzenia, jak nie wypowie się umowy w odpowiednim momencie to zostaje przedłużona automatycznie na kolejne 12m. Natomiast jak chcesz aby umowa przeszła na czas nieokreślony to jest psikus bo pakiet PolsatNet Abonament (200MB) rośnie z 1zł na 30zł. No chyba, że jestem w błędzie bo na infolinii każdy mówi co innego.matek451 pisze: Ważną sprawą jest też możliwość kontrolowania zużycia transferu poprzez ICOK Cyfrowego Polsatu , zarówno dziennego jak i nocnego , przydatna funkcja. Najlepszym wyborem jest zakup przez sklep internetowy , wówczas w przy zakupie online jest dodatkowo w taryfie intensywnej 5GB.(nie ma w taryfie Bardzo intensywnej)
Umowa z stycznia tego roku ma taki zapis:matek451 pisze:Nieprawdą jest , że w CP obowiązuje 3 miesięczny okres wypowiedzenia w okresie podstawowym tylko 1 miesiąc(warto czytać regulaminy , a nie słuchać konsultantów).
Kod: Zaznacz cały
Czas trwania umowy oraz warunki dokonywania zmian umowy, przedłużania i rozwiązania Umowy
1) Umowa zostaje zawarta na czas oznaczony - Okres Podstawowy wskazany w części "Informacje o Ofercie niniejszej Umowy"
2) Umowa zawarta na Okres Podstawowy ulega przedłużaniu na kolejne 12 miesięczne okresy (zwane dalej "Okresami Dodatkowymi"), o ile Abonent nie złoży na piśmie oświadczenia woli o przekształceniu Umowy w zawartą na czas nieokreślony co najmniej na jeden Okres Rozliczniowy przed upływem terminu obowiązywania Okresu Podstawowego (lub odpowiednio danego Okresu Dodatkowego).
3) Nie później niż na trzy Okresy Rozliczeniowe przed upływem Okresu Podstawowego (lub odpowiednio danego Okresu Dodatkowego), Abonent jest uprawniony do złożenia oświadczenia na piśmie, iż wyraża wolę, aby Umowa wygasła z ostatnim dniem Okresu Podstawowego (lub odpowiednio danego Okresu Dodatkowego)
4) Szczególne przypadki rozwiązania lub wygaśnięcia Umowy określa Regulamin oraz Regulamin promocji.
Bardziej chodzi o fakt, że został skrócony o dosyć istotne 2 godziny (24-1 oraz 7-8).matek451 pisze: Limit nocny w CP od 1.00 do 7.00 też nie jest problemem , przy LTE spokojnie go wykorzystasz
Umowę na "Najszybszy mobilny Internet – LTE od 9,90 miesięcznie" można zawrzeć punkcie sprzedaży? (wydawało mi się, że tylko przez internet / telefon). Jeśli tak to dobra wiadomość bo dobierając do Familijnego pakiet 1GB/9,90zł korzystając dodatkowo z promocji "Więcej danych z telewizją w Cyfrowym Polsacie" można całkiem nieźle na tym wyjść.matek451 pisze:Przeczytaj http://www.cyfrowypolsat....-30-10-2012.pdf
Pójdzie klient do salonu po telefon a wyjdzie z salonu z telefonem i telewizją .matek451 pisze:Sprzedawcy w salonach słyną z wiedzy i kompetencji.
Wyżej z wielką powściągliwością wypowiedziałem się na temat stanu rzeczy zastanego na miejscu w 2 głównych salonach Plusa w Łodzi na ul. Piotrkowskiej, na infoliniach BOK jest różnie ale nie różowo, dobrze jest w dziale wsparcia technicznego iPlus (choć pewnie i tutaj jakieś nierozgarnięte rodzynki się znajdą, niestety czas oczekiwania na takowe wsparcie to średnio ok. 30 minut). W salonach jest źle i chyba nie będzie lepiej bo sprzedawane usługi tanieją i będą cięte koszta.Wasserman pisze: Poza tym zawsze możemy zadzwonić do BOK i dowiedzieć się szczegółów.
Idź do innego dostawcy/przenieś numery.matek451 pisze:6 telefonów w PLUSIE
Widzę, że kolega tę samą stację testował;-) Ja w niedzielę zrobiłem objazd terenu i Gałachy sprawdzałem z pobliskiej stacji Statoil. Gałachy to najszybsza stacja bazowa LTE w okolicy wg moich testów.rafal13 pisze: Słyszałem też teorię, że e3276 może się lepiej sprawdzać w dużych aglomeracjach.
Czy ktoś to w praktyce potwierdzi?