Problem dotyczy tego ze mam modem z PLAYA i mam kartę z T-Mobile : wkladam ja do modemu , i wlaczam Play online.exe ^.^ noi juz tam jest napisane , WCDMA ERA
i klikam Połącz noi caly czas Pisze Łącze i nic , zmieniam karte na PLAYA noi dziala , <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> czy on ma simlocka , jezeli ma jak to sprawdzic a i karta z Era ma jeszcze 2 gb transferu do wykorzystania bo wczoraj ja kupilem , prosze o szybka pomoc ! ;3
[Problem] Dotyczący modemu HUAWEI e173
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: [Problem] Dotyczący modemu HUAWEI e173
rico099 ja bym jednak nie próbował się łączyć menadżerem Playa do T-Mobile, bo łączenie się do innych sieci może być zablokowane. Najprościej będzie poszukać niebrandowanego Mobile Partnera, albo <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> i wtedy się połączyć.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Mistrz bezprzewodowy
W aplikacji Playa musisz utworzyć oraz włączyć nowy profil, odpowiedni dla T-Mobile, czyli prawdopodobnie (tego nie jestem pewien, bo nie używam T-Mobile):rico099 pisze:klikam Połącz noi caly czas Pisze Łącze i nic
APN: erainternet
login: erainternet
hasło: erainternet
Gdyby to nie pomogło, to wtedy rób to, co napisał Yahooo.
Krzysztof
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Wg wszelkich znanych mi danych, od zmiany loga wprowadzili apn internet, z doświadczenia taktakowego wchodzi wszystko oprócz apnów specjalnych typu eradata.Chris-Kr pisze:odpowiedni dla T-Mobile, czyli prawdopodobnie (tego nie jestem pewien, bo nie używam T-Mobile):
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- PC174
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Jeśli jest to modem z Play to nie powinien mieć blokady, jednak zdarzają się wyjątki. Najlepiej skorzystać z wspomnianego Top NetInfo. APN zarówno w Play jak i Erze to internet. Wspomniałeś, że karta jest świeżo kupiona. Z tego co kojarzę to musisz poczekać chwilę po pierwszym uruchomieniu, aby karta została zaktywowana.
Olesno - takie zacofane miasto, a tu takie zmiany...
Styczeń 2012 - uruchomienie 1. stacji UMTS2100 Plusa.
Październik - pozwolenia i start Aero² w pobliskiej wsi.
Grudzień - pozwolenie i start Aero² w samym centrum!
Styczeń 2012 - uruchomienie 1. stacji UMTS2100 Plusa.
Październik - pozwolenia i start Aero² w pobliskiej wsi.
Grudzień - pozwolenie i start Aero² w samym centrum!