Namierzanie nadajnika CDMA
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Namierzanie nadajnika CDMA
Witam, zakupuję antenę kierunkowa do CDMA ORANGE ale nie w tym problem. Między innymi wiem gdzie stoi nadajnik ale chcę dowiedzieć się dokładnie gdzie się znajduje. Ostatnio mój tata wyszukiwał anteny do zasięgu telewizji cyfrowej CYFROWY POLSAT, i jestem ciekaw czy to samo urządzenie działało by w funkcji wykrywania nadajnika ORANGE. Działało ono na zasadzie "pikania" po dokładnym najechaniu na satelitę.
Ostatnio zmieniony 2012-12-28, 19:43 przez MalinA., łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Namierzanie nadajnika CDMA
http://mapa.btsearch.pl/ Tak możesz znaleźć, a dokładniej tylko przez kreski na aplikacji od modemu.
-
- Użytkownik forum
A to urządzenie nie zadziała?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
MalinA. ale w poście piszesz o celowaniu w satelitę. A chcesz szukać CDMA, nie widzisz tu jakiejś rozbieżności...?
Pozdrawiam YaHooo
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Stały użytkownik forum
Może napisze jak ja ustawiałem antene do cdma.
Pobrałem na telefon z google play aplikację Antenna Pointer, z mapy btsearch.pl wziąłem współrzędne gps nadajnika i z telefonem na antenie ustawiłem tak jak trzeba.
Bez anteny sygnał -95 dBm, z anteną -70 dBm, więc znacząca poprawa.
Pobrałem na telefon z google play aplikację Antenna Pointer, z mapy btsearch.pl wziąłem współrzędne gps nadajnika i z telefonem na antenie ustawiłem tak jak trzeba.
Bez anteny sygnał -95 dBm, z anteną -70 dBm, więc znacząca poprawa.
-
- Użytkownik forum
A gdzie tb ukazuje się ten zasięg?