Novatel/Dell 5505 - konfiguracja
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Novatel/Dell 5505 - konfiguracja
Hej.
Mam Della D630, a w nim zamontowany modem 5505. Początkowo próbowałem go uruchomić z Aero2, ale później doczytałem, że modem jest z tą kartą sim niekompatybilny. Mam też mobilny internet Multimedia i próba uruchomienia go z tą kartą daje takie same wyniki. Jest coś, co można z tym zrobić, czy zostają mi modemy zewnętrzne?
Mam Della D630, a w nim zamontowany modem 5505. Początkowo próbowałem go uruchomić z Aero2, ale później doczytałem, że modem jest z tą kartą sim niekompatybilny. Mam też mobilny internet Multimedia i próba uruchomienia go z tą kartą daje takie same wyniki. Jest coś, co można z tym zrobić, czy zostają mi modemy zewnętrzne?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Novatel/Dell 5505 - konfiguracja
a1999345 mając na myśli, że jest niekompatybilny co chcesz powiedzieć? Po włożeniu do modemu coś się dzieje?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
a1999345 jaki masz modem z multimedii?
-
- Początkujący użytkownik forum
@YaHooo: Niekompatybilny wedle tej listy (występuje tam jako Merlin U740). Po włożeniu karty nic się nie dzieje.
@Sundance_kid: Z Multimedii mam modem Huawei e173-u2. Taki sam mam odziedziczony po Playu, na którym to uruchamiam bez problemu Aero2.
Modem (5505) odpowiada na komendy z Top Netinfo, a według Dell-owskiej aplikacji do niego przeznaczonej działa poprawnie. Więcej informacji trudno mi podać, ale jeśli mnie pokierujecie, to zamieszczę logi, screeny, czy co tam tylko potrzeba
@Sundance_kid: Z Multimedii mam modem Huawei e173-u2. Taki sam mam odziedziczony po Playu, na którym to uruchamiam bez problemu Aero2.
Modem (5505) odpowiada na komendy z Top Netinfo, a według Dell-owskiej aplikacji do niego przeznaczonej działa poprawnie. Więcej informacji trudno mi podać, ale jeśli mnie pokierujecie, to zamieszczę logi, screeny, czy co tam tylko potrzeba

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
A w ten sposób. Tu chodzi o to, że modem do darmowego Aero2 powinien być powyżej klasy 10. I jeśli będziesz miał modem nie spełniający tego warunku to karta SIM może być zablokowana. A modem jest kompatybilny z kartą SIM. No i nie jestem pewny, czy posiada 3G na 900MHz.a1999345 pisze:Niekompatybilny wedle tej listy (występuje tam jako Merlin U740).
Moim zdaniem jedyne wyjście to po prostu kupno modemu posiadającego 10 klasę HSDPA i 3G na 900MHz, wtedy będziesz mógł spać spokojnie, że Ci nie zablokują karty.
Pozdrawiam YaHooo 

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Mogą kartę zablokować ale na stałe, wg regulaminu poprzedzi to mail dający 3 dni zaprzestanie korzystania z niezgodnego urządzenia.YaHooo pisze:Tu chodzi o to, że modem do darmowego Aero2 powinien być powyżej klasy 10. I jeśli będziesz miał modem nie spełniający tego warunku to karta SIM może być zablokowana.
Ten zabytek nie ma u900, jak dobrze pamiętam jest to modem na pcmcia.
Możesz powalczyć, żeby na nim playa uruchomić, wsadź kartę sim i odpal tni (uprzednio zamykając soft della) daj screen całego głównego okna.a1999345 pisze:Więcej informacji trudno mi podać, ale jeśli mnie pokierujecie, to zamieszczę logi, screeny, czy co tam tylko potrzeba
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
To jedno z tego jest dobre, że wysyłają mailakrystianb pisze:Mogą kartę zablokować ale na stałe, wg regulaminu poprzedzi to mail dający 3 dni zaprzestanie korzystania z niezgodnego urządzenia.

Czyli jednym słowem sprawa rozwiązana jeśli chodzi o Aero2.krystianb pisze: Ten zabytek nie ma u900, jak dobrze pamiętam jest to modem na pcmcia.
Pozdrawiam YaHooo