Zastanawiam się nad ofertą plusa LTE w pakiecie za 59zł, 17GB bodajże. Jednak, na forum wyczytałem, że ktoś się skarżył, że Plus może blokować porty UDP? Nie ukrywam, że moim głównym celem są gry w tym wypadku, gdyż internet akademicki nie pozwala mi na granie w nic, nie tylko przez same wysokie pingi i tracenie połączenia ale również z powodu zablokowanych portów. Nie mam zamiaru z każdą grą (o ile porty są dostępne ) latać i prosić się do admina o odblokowanie portów

W regulaminie nie zauważyłem niestety nic takiego, żadnej wzmianki o portach, a jeżeli mam płacić to za coś, co działa w pełni (czyli w tym wypadku dostęp do wszystkich gier).
Jeszcze jedno pytanie, odnośnie modemu, bo nie będę zaśmiecał forum i zakładał oddzielnego tematu. Mianowicie, czy dopłacenie do modemu Huawei E3276 LTE 49zł + tą antenę to dobra inwestycja? Czy któryś ZTE wystarczy ? Oczywiście zależy mi na jak najlepszej prędkości oraz niskim pingu. (również wiem, że zależy to od innych czynników, tutaj akurat pytam o ten, który jest zależny od modemu)
Pozdrawiam