Aktualnie włożyłem w modem kartę PLAY ONLINE, anteny już mi się nie chciało przestawiać, jest ustawiona na BTS Aero2 Rozprza ul. Sportowa widoczny na mapie. Dodam, że ten i jego "kolega" obok z Plusa nie są przez nic zakłócane, zaś między mną a tymi z Orange i Play na AL. 900 Lecia jest niewielkie wzniesienie, przez które nie mam z nimi bezpośredniego kontaktu wzrokowego.
Zrobiłem speedtest:

Wydaje mi się, że jest blokada do 1 Mb/s? Bo robiąc test wyglądało tak jakby chciało iść dalej a nie mogło

Jutro postaram się przetestować Plusa i Orange na kartę, ale tu moje kolejne pytania. Czy prędkości, które uzyskam będą maksymalne czy są one blokowane do pewnego poziomu przez operatorów? Czy te testy mają się jakoś do ofert CDMA oferowanych przez Plus i Orange? Dodam, że dawniej miałem OFP a później OF w CDMA i w godzinach szczytu chodziło to słabo, potrafiło spaść do 30 kb/s. Miałem router MV410R bez anteny zewnętrznej, z resztą mam go nadal więc zapytam też czy Plus CDMA będzie chodził pod nim czy trzeba będzie kupić inny?
W zasadzie to byłbym skłonny wrócić do CDMA głównie ze względu na darmowe nocki ale chciałbym usłyszeć zdanie osób bardziej rozeznanych w temacie