Ale zacznę od początku. Postanowiłam zakupić od nich internet. Połączyłam się z konsultantką i ponieważ mam u nich telefon w mixplusie, zaproponowała mi zniżkę na abonament. W rozmowie tel. wybrałam taryfę codzienną, gdzie jest 15GB w dzień za 44,90 (po rabacie 15zł). Ponieważ mam stary modem, wzięłam samą kartę SIM i miała być umowa na czas nieokreślony.
Po 2 dniach przyjechał kurier. Jako, ze wyjął duży plik papierów, a była już prawie noc, nie czytałam ich (bo zajęłoby mi to z pół godziny, jak nie więcej) tylko podpisałam. Kurier pojechał.
Wieczorem postanowiłam na spokojnie przeczytać umowę i.. szok..
- Umowa miała być na czas nieokreślony, a jest na 12 miesięcy z karą umowną za zerwanie przed czasem 1000zł (BEZ SPRZĘTU!!)
- Miała być taryfa codzienna, a jest częsta, gdzie jest 5 GB mniej, niż chciałam.
Telefon do BOK. Po kilkunastu minutach udało się odnaleźć kobietę z którą rozmawiałam. Wysłuchała mojego oburzenia i powiedziała, że rozmowy nie pamięta (a było to 2 dni wcześniej), ale odsłucha ją i oddzwoni. I tyle ją słyszałam.. minęły 3 dni i nic, cisza.
Więc, czując się oszukana, postanowiłam odstąpić od umowy na odległość poprzez załączony w pliku dokumentów formularz.
Jakież było moje zdziwienie, gdy otrzymałam odpowiedź, że nie można odstąpić od tej umowy, bo podpisałam zgodę na uruchomienie usług wcześniej. Kolejny szok. Przeglądam tą całą umowę i ich regulamin wydrukowany maczkiem i rzeczywiście pisze:
iAbonent, w przypadku zawierania Umowy na odległość, wyraża zgodę na rozpoczęcie
świadczenia usług przed upływem 7 dni od dnia zawarcia Umowy.
co faktycznie pozbawia możliwości odstąpienia od umowy.Polkomtel zobowiązuje się rozpocząć świadczenie usług w terminie nie dłuższym niż 7
dni od dnia zawarcia umowy lub umowy dotyczącej udziału w promocji.
Czuję się totalnie przez Plusa oszukana. Co mogę jeszcze w tej sytuacji zrobić?
Proszę o porady.