Witam,
Kilka dni temu kupiłem router Dovado 4GR do którego podłączyłem modem ZTE MF821 LTE z anteną zewnętrzną. Zasięg mam na poziomie 40-42% i jestem oddalony od najbliższej stacji BTS w odległości około 3km. Download uzyskuje na poziomie 17-20 Mbps a Upload niestety tylko 0,6-1 Mbps.
Co może być przyczyną takiego niskiego wysyłu? Czy siła sygnału jest odpowiednia?
Dovado 4GR + ZTE MF821 LTE - niski upload
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Dovado 4GR + ZTE MF821 LTE - niski upload
Słaba jakość zestawionego połączenia, jakieś zakłócenia, niedopasowanie anteny do modemu, uszkodzenie kabla/złącza. Ewentualnie samo obciążenie sieci. Sprawdzałeś późno w nocy (2-3 w nocy)?mtbakk pisze:Co może być przyczyną takiego niskiego wysyłu?
Ciężko porównywać same %, bo sposób liczenia jest różny w zależności od producenta. Bardziej by się przydał zasięg w dBm. Ale tu musisz modem podłączyć pod komputer. Bo router chyba Ci takich informacji nie poda.mtbakk pisze:Czy siła sygnału jest odpowiednia?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)