Karta Wifi Atheros
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Karta Wifi Atheros
Witajcie!
Może Wy mi będziecie w stanie pomóc z moim małym netbookiem, bo siedze dzisiaj cały dzień nad nim i jestem w kropce:(. Otóż mój sprzęt to Acer Aspire One D255. Netbook chodził na windows 7 start, lecz jak to start - zamulał. Więc dziś ostro wziąłem się za format i wgrałem Windows 7 Ultimate x86. Poinstalowałem wszystko. W czasie instalacji sterowników do wifi (pobranej z Acer pod konkretny model)wszystko wykryło, lecz na dole w rogu z zasięgiem wifi pokazała się ikonka, że karta jest odłączona (Fn+F8 oczywiście jest włączone). Nie można było wybrac żadnej sieci - bo ich nie było. Ściągnąłem jakieś niby nowsze stery, zaktualizowałem i pojawiły się dostępne sieci. No to już się ucieszyłe, wybrałem swoją, wpisałem hasło i klikam połącz. A tu zonk i komunikat, że nie można się połaczyć z siecią... Router jest normalnie skonfigurowany, w menadzerze urządzeń wszystko ładnie wykryte ale neta nie może połączyć. W cmd po komendzie ipconfig /all pokazuje mi mac adres karty ale u góry jest: Urządzenie odłączone (a niby jest włączone bo sieci widzi). Błagam co to może być? Z góry dziękuję za każdą odpowiedź
Może Wy mi będziecie w stanie pomóc z moim małym netbookiem, bo siedze dzisiaj cały dzień nad nim i jestem w kropce:(. Otóż mój sprzęt to Acer Aspire One D255. Netbook chodził na windows 7 start, lecz jak to start - zamulał. Więc dziś ostro wziąłem się za format i wgrałem Windows 7 Ultimate x86. Poinstalowałem wszystko. W czasie instalacji sterowników do wifi (pobranej z Acer pod konkretny model)wszystko wykryło, lecz na dole w rogu z zasięgiem wifi pokazała się ikonka, że karta jest odłączona (Fn+F8 oczywiście jest włączone). Nie można było wybrac żadnej sieci - bo ich nie było. Ściągnąłem jakieś niby nowsze stery, zaktualizowałem i pojawiły się dostępne sieci. No to już się ucieszyłe, wybrałem swoją, wpisałem hasło i klikam połącz. A tu zonk i komunikat, że nie można się połaczyć z siecią... Router jest normalnie skonfigurowany, w menadzerze urządzeń wszystko ładnie wykryte ale neta nie może połączyć. W cmd po komendzie ipconfig /all pokazuje mi mac adres karty ale u góry jest: Urządzenie odłączone (a niby jest włączone bo sieci widzi). Błagam co to może być? Z góry dziękuję za każdą odpowiedź
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Karta Wifi Atheros
W zasadzie to może być wszystko. Z opisu wynika, że zmieniłeś system na wyższą wersję Ultimate. To jakaś pobrana wersja z internetu? Takie wersje mogą mieć niespodzianki w środku. Musisz kupić albo nowy system, albo przejść na jakiegoś darmowego Linuxa.KL4K50N pisze:Błagam co to może być?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
YaHooo, Do linuxa nikt nigdy mnie nie przekona:-). Co do tej wersji windy to wgrałem już ją na ponad 30 sprzętach i nigdy nie było tego problemu...
Ostatnio zmieniony 2013-05-09, 19:02 przez KL4K50N, łącznie zmieniany 1 raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
No jak wolisz.KL4K50N pisze:YaHooo, Do linuxa nikt nigdy mnie nie przekona
Jak to się mówi, że można zrobić coś 100 razy a 101 raz się nie uda. A poza tym niestety nie popieramy pirackich wersji oprogramowania.KL4K50N pisze:Co do tej wersji windy to wgrałem już ją na ponad 30 sprzętach i nigdy nie było tego problemu...
Pozdrawiam YaHooo 

-
YaHooo, Tu nie chodzi o to czy to oryginał czy pirat. Chodzi konkretnie o ten problem, z którym nie mogę sobie poradzić. Tak jak napisałem, to mój pierwszy taki przypadek. A w swoim życiu już bardzo dużą ilość systemów stawiałem...
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Dokladnie o to chodzi. W piratach jest zazwyczaj masa modyfikacji. Jestes bez szans znalezc wszyskich, a jedna z nich jest winna temu zachowaniu.KL4K50N pisze:Tu nie chodzi o to czy to oryginał czy pirat.
Przeciesz dostales juz podpowiedz - blad lezy w kompilacji twojej dystrybucji - uzyj oryginalu.KL4K50N pisze:Chodzi konkretnie o ten problem, z którym nie mogę sobie poradzić.
Nie pomagam na PW.
-
key, Z Aspire'ami z serii one miałem już do czynienia wcześniej. Również działały na atherosie AR5B95 i na "tej" wersji windows i poszło bez najmniejszych problemów. Na necie znalazłem identyczny problem, użytkownik miał to samo (a miał ori system) lecz nikt mu nie odpowiedział w jego poście niestety. Właśnie jestem na etapie instalki x64
- wojteks
- *** Administrator ***
Znaczy się kolejny kradziony system?KL4K50N pisze:Właśnie jestem na etapie instalki x64
Temat zamykam.
Nie pomagam na PW!