Niski upload

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
baron
Początkujący użytkownik forum

Niski upload

Post autor: baron »

Witam. Mam internet radiowy 512 kbps, a mój problem polega na tym że mam bardzo niski upload powinien być 210 kbps, a nie przekracza nawet 20 kbps. Download jest cały czas taki jaki powinien tzn. jak cos chcę sciagnąć to leci 64KB, ale z tym uploadem nie wiem czym to może być spowodowane raz jest lepiej a raz gorzej i jakos dziwnie wolno strony mi się otwierają to chyba przez niski upload muszę czekać pare minut jak mi się strona otworzy. Jak byłem u admina to mi powiedział że u niego jest wszystko w porządku i wina leży po mojej stronie a tak nie jest. Jezeli ktos ma jakis pomysł bardzo prosze o pomoc.
hellracer

Re: Niski upload

Post autor: hellracer »

Prędkości masz normalne, bo 512 masz podane w kilobitach na sekunde co daje 512/8=64 kilobajty. Tak samo z uploadem. A że strony ci się wolno ładują to już inny problem...
baron

Re: Niski upload

Post autor: baron »

no więc tak z tym uploadem jest już wszystko w porządku torrent, emule dziala tak jak powinno czyli sciąga i wysyła maks tylko że strony nadal się ładują wolno (w tym czasie nic nie ściągam i nie wysyłam) albo wyskakuje "połączenie zostało zresetowane".
ODPOWIEDZ