Siemka,
Mam router TP LINK TD 8901G i w stacjonarnym komputerze kartę Ralink Wireless LAN card.
Od routera mam komputer około 6m, po drodze jest ściana 30cm.
Sygnał jest zawsze około 2 kresek na 5. W programie około 39%.
Mam coś takiego, że jak zresetuję router i na nowo zainstaluję to przez 2 dni Internet śmiga jak przez kabel, ale nagle po tych 2 dniach zaczyna strasznie zamulać tak z niczego i nie wiem czemu. Gdy zrobię ponownie reset, znów śmiga ładnie przez 2 dni i tak w kółko. Co to może być?
Net zamula mimo zasięgu wifi
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Net zamula mimo zasięgu wifi
Bardzo dziwne, coś słaby ten zasięg jak na ścianę 30cm i 6m. Ja przy tej odległości a nawet większej mam 4 a nawet 5 kresek.
Pożycz od kogoś router i sprawdź czy problem nadal będzie występował.
Jeżeli na pożyczonym routerze problem będzie nadal występował to widocznie router kończy swój żywot, ew. pożyczyć kartę WiFi od kogoś i sprawdzić czy problem jeszcze jest. Proponuje też przeskanowanie komputera,
Pożycz od kogoś router i sprawdź czy problem nadal będzie występował.
Jeżeli na pożyczonym routerze problem będzie nadal występował to widocznie router kończy swój żywot, ew. pożyczyć kartę WiFi od kogoś i sprawdzić czy problem jeszcze jest. Proponuje też przeskanowanie komputera,
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nigdzie nie widze informacji z czego ta sciana jest. Bo jesli n.p. wielka plyta, to wcale nie jest to dziwne.Jemo pisze:Bardzo dziwne, coś słaby ten zasięg jak na ścianę 30cm i 6m.
Jakies dziwne rzeczy piszesz.Jemo pisze:Jeżeli na pożyczonym routerze problem będzie nadal występował to widocznie router kończy swój żywot
Nie pomagam na PW.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
josom to sprawdź jeszcze jak zamula jaki masz ping do samego routera (po wpisaniu <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=111136#111136" target="_blank">- IPCONFIG -</a> będzie do adres bramy internetowej).
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)