PLUS LTE=HSPA+

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
bandzior1994
Początkujący użytkownik forum

PLUS LTE=HSPA+

Post autor: bandzior1994 »

Witam.
Mam problem z zasięgiem LTE. Od 4 miesięcy korzystam z tego internetu(mam antenę zewnetrzną) i zawsze miałem zasięg LTE(2-3 kreski). Od 4 dni jest HSPA+(wszystke kreski). Ustawiałem "typ sieci" na LTE ,ale bez skutku.
Czym to może być spowodowane?
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: PLUS LTE=HSPA+

Post autor: YaHooo »

bandzior1994 pisze: Czym to może być spowodowane?
Być może są prowadzone jakieś prace w sieci i LTE zostało wyłączone/zmniejszył się jego zasięg. Warto by sprawdzić w innej lokalizacji, aby wykluczyć uszkodzenie modemu.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
bandzior1994

Post autor: bandzior1994 »

Uszkodzenie raczej można wykluczyć. Interesuje mnie ile takie prace mogą potrwać ?
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Uszkodzenie raczej można wykluczyć.
No jeśli tak sądzisz to oby tak było :ok:
bandzior1994 pisze: Interesuje mnie ile takie prace mogą potrwać ?
Nie wiadomo. Ale z doświadczenia wynika, że od tygodnia to miesiąca albo nawet 2. Warto jednak napisać w tej sprawie do BOK'u operatora. Być może udzielą jakichś informacji.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Far Cry 3

Post autor: Far Cry 3 »

Witam ja mam taką samą sytuację, tylko że ja miałem HSPA+ a teraz mam cały czas UMTS, ale ja wiem, że to wina cyfrowego badziewia pozdrawiam.
ODPOWIEDZ