Określenie przyczyny gubienia pingów

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
eareynis
Początkujący użytkownik forum

Określenie przyczyny gubienia pingów

Post autor: eareynis »

Witam!

Ostatnio mam problem z połączeniem router-PC, połączenie kablowe, NETIA, router TP-LINK, chodzi o to że gubi ping co jakiś czas 10-30 sekund, połączenie siada na 1-2 sekundy. Nie leży po stronie komputera problem bo sprawdzałem pingi na innych urządzeniach, to samo. Również nie kabel bo to samo się dzieje po WI-FI. Ale nie o to chodzi, przy pingowaniu bramy ping jest dobry <1ms, nie gubi go. Ale nie bardzo potrafię rozszyfrować co oznacza , że do bramy jest dobry a do innych stron/serwerów gier itp gubi. Staram się określić czy coś siadło po stronie mojego sprzętu (router,kabel do gniazdka) czy to ich wina. Dodam , że sytuacja ma miejsce od 3 dni, wcześniej było dobrze :)

Poniżej zrzuty z winmtr.exe

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Określenie przyczyny gubienia pingów

Post autor: YaHooo »

eareynis wywal do testów TP-Linka. Być może to on jest przyczyną. Jeśli tak będzie to bez niego nie będziesz miał żadnych strat. Jeśli to wina dostawcy internetu bez routera też będą straty.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
eareynis
Początkujący użytkownik forum

Post autor: eareynis »

Dzięki za pomoc, ale już taki numer robiłem, dogadałem się w końcu z dostawcą, zauważyli problem po swojej stronie po podaniu gdzie dokładnie gubi im sygnał. Mają to załatwić w 48H.

pozdrawiam, temat do zamknięcia
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

eareynis pisze:zauważyli problem po swojej stronie po podaniu gdzie dokładnie gubi im sygnał.
To bardzo fajnie z ich strony :ok:
eareynis pisze: pozdrawiam, temat do zamknięcia
Jednak u nas <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a>.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ