Problem z siecią wifi, proszę o pomoc

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
NoName1337
Początkujący użytkownik forum

Problem z siecią wifi, proszę o pomoc

Post autor: NoName1337 »

Witam

Zaczne możę od specyfikacji:
Laptop Lenovo IdeaPan P580, router LINKSYS wag200g

Utworzyłem jakieś dwa lata temu sieć bezprzewodową. Wszystko chodziło dobrze do ostatniego tygodnia. Laptopa pożyczyłem szwagrowi, który używał go u siebie między innymi do łączenia się z internetem . Gdy mi go oddał, zaczał wariować u mnie.

Bardzo długo wyszukiwał sieci bezprzewodowe,jak już je znalazł to np. przez 5 minut musiałem klikać "połącz" aż się połączył. Przy wczesniejsych probach wyskakiwał błąd "nie mozna polaczyc się z siecią".

Jak juz się połączył, to musiałem czekac kolejne 5 minut aby wejsc na jakąkolwiek stronę. Dopiero po tym czasie moglem surfować.

Po paru dniach problem się pogłębił, bo laptop dalej z wielkim bólem łąćzył się z siecią, ale już kompletnie żadne strony nie działają, zupełnie tak, jakby nie był połączony.

Dodam, że laptop dziewczyny chodzi normalnie, tzn wszystko smiga bez problemu.

Co to drodzy Panowie i Panie może być?

pozdrawiam
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Problem z siecią wifi, proszę o pomoc

Post autor: wojteks »

NoName1337 pisze:Co to drodzy Panowie i Panie może być?
Chyba czas na reinstalację Windows, druga sprawa to laptop jest osobisty i się go nie pożycza.

Pytanie podstawowe, co szwagier instalował, do czego go używał, jakich śmieci/wirusów/trojanów nałapał system?
Nie pomagam na PW!
moher
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Problem z siecią wifi, proszę o pomoc

Post autor: moher »

wojteks ma rację, szybciej zrobisz reinstalacje systemu, niż obecny doprowadzisz do ładu.

@wojteks: laptop jest do tego do czego właściciel chce go przeznaczyć
ODPOWIEDZ