Witam,
Zaznajomiłem się właśnie z listą programów wymienionych w tym dziale. Mam teraz pytanie czy któryś z nich oferuje możliwość ustawienia limitu pobierania danych na przykładowo 1GB dla danego komputera w sieci LAN, aby po przekroczeniu zrywało połączenie albo wyświetlał się jakiś komunikat ?
Pozdrawiam,
Krzychotnik
Ustawienie limitu danych dla poszczegolnych komputerów
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Ustawienie limitu danych dla poszczegolnych komputerów
Najlepiej to na routerze ustawiać, z programów to płatny DU Meter może komunikat wyświetlić o przekroczeniu limitu, czy może zablokować nie wiem.
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Mam AirLive Air3GII, w nim nie ma takiej opcji, no chyba, że się mylę.
- wojteks
- *** Administrator ***
Nie mam takiego sprzętu ale pewnie się nie mylisz.krzychotnik pisze:no chyba, że się mylę
Nie pomagam na PW!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Jeśli chodzi o sam komunikat to darmowy jest do tego bardzo przydatny http://www.softperfect.com/products/networx/ Natomiast obcinać prędkość można by za pomocą http://www.netlimiter.com/ ale nie wiem jakie to ma możliwości w ustalaniu limitów itp.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)