Najlepsza antena UMTS do option globetrotter ICON
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Najlepsza antena UMTS do option globetrotter ICON
Witam
Mieszkam w Poznaniu. Posiadam modem jak w tytule do blueconnectu. I tu pojawia się moje pytanie. Zasięg UMTS mam- jedna kreska, ale mnie co jakiś czas rozłącza. Mieszkam na stancji, potrzebuję więc anteny, którą wystawię sobie na dwór, i będzie stała- nie do przenoszenia, ani do jazdy samochodem. Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Mam też pytanie poboczne do wlasicieli modemów globetrotter. Skąd ściągnąć najnowszy firmware do tych mdoemów i kart? Zbliża się HSDPA, i trzeba zaktualizować firmware, zeby korzystać...
Mieszkam w Poznaniu. Posiadam modem jak w tytule do blueconnectu. I tu pojawia się moje pytanie. Zasięg UMTS mam- jedna kreska, ale mnie co jakiś czas rozłącza. Mieszkam na stancji, potrzebuję więc anteny, którą wystawię sobie na dwór, i będzie stała- nie do przenoszenia, ani do jazdy samochodem. Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Mam też pytanie poboczne do wlasicieli modemów globetrotter. Skąd ściągnąć najnowszy firmware do tych mdoemów i kart? Zbliża się HSDPA, i trzeba zaktualizować firmware, zeby korzystać...
- bob
- Guru bezprzewodowy
Re: Najlepsza antena UMTS do option globetrotter ICON
Tak naprawdę to już jest.wicius pisze:Zbliża się HSDPA, i trzeba zaktualizować firmware, zeby korzystać...
Podaj dwie pierwsze literki IMEI to sprawdzę czy coś jest.
-
IMEI? Co to...?
A co z anteną?
po wpisaniu *#06# do telefonu wyswietla się numer seryjny... jesli o to chodzi to 2 pierwsze cyfry to 35. Ale z UMTS łączę się przez modem, i nie wiem wziąść jego numer IMEI...
A co z anteną?
po wpisaniu *#06# do telefonu wyswietla się numer seryjny... jesli o to chodzi to 2 pierwsze cyfry to 35. Ale z UMTS łączę się przez modem, i nie wiem wziąść jego numer IMEI...
- bob
- Guru bezprzewodowy
Hey co z Tobą ? Pytałeś o firmware`y właścicieli globetrotter`ów.wicius pisze:Mam też pytanie poboczne do wlasicieli modemów globetrotter. Skąd ściągnąć najnowszy firmware do tych mdoemów i kart? Zbliża się HSDPA, i trzeba zaktualizować firmware, zeby korzystać...
No ja jestem właścicielem globetrottera to napisz dwie pierwsze literki numeru imei karty do której potrzebujesz firmware to może cos znajdę.
Anten nie używam to piszę od razu.
-
Jak odczytać IMEI mojego modemu? (mam modem GlobeTrotter, nie kartę)
- bob
- Guru bezprzewodowy
Gdzieś na forum jest komenda AT do odczytu IMEI (sam ją gdzieś wstawiałem) poszukaj proszę bo ja muszę na razie kończyć.
Pozdrawiam
EDIT:
Coś ze mną nie tak dzisiaj .Oczywiście SNR (np.BA6c53870n) nie IMEI będziesz miał na modemie albo na pudełku od niego.
Cały czas myślę zupełnie o czymś innym nie związanym z forum.
Przepraszam.
Pozdrawiam

EDIT:
Coś ze mną nie tak dzisiaj .Oczywiście SNR (np.BA6c53870n) nie IMEI będziesz miał na modemie albo na pudełku od niego.
Cały czas myślę zupełnie o czymś innym nie związanym z forum.
Przepraszam.
-
VP. Dwie pierwsze litery to VP. Będę wdzięczny za jakies informacje.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Z icon jest problem.Przykro mi.
Może Tobie uda się coś na necie znaleźć.
Pozdrawiam ,bob.

Pozdrawiam ,bob.
-
- Stały użytkownik forum
Najnowsza wersja obsługująca HSDPA to 3.19H. Pasuje do GT MAX i Fusion+. Z Option 3G/EDGE jest troche problemów i ten firmware sie niestety nie zawsze skutecznie wgrywa. Do Iconów jest inny firmware, ale nie ma jeszcze wersji podnoszącej do HSDPA. Trzeba nam czekaćwicius pisze:Witam
.....

- bob
- Guru bezprzewodowy
No u mnie nie pasuje 3.19 natomiast 3.17 tak.Co do GT 3G/EDGE (nz) nie miałem problemów z żadną wersją przeznaczoną do tych kart.Przy GT MAXdamis pisze:Najnowsza wersja obsługująca HSDPA to 3.19H. Pasuje do GT MAX i Fusion+. Z Option 3G/EDGE jest trochę problemów i ten firmware sie niestety nie zawsze skutecznie wgrywa
robiłem tak (miałem wtedy dwie karty):
Wsadzałem GT 3G+ (nz) odpalałem 3.19 ,detekcja karty przechodziła następnie wyciągałem modem i wkładałem GT MAX (ba) i wtedy można było upgrade`ować do 3.19.
Co do icon to szukałem i niestety nie ma nic.
Ale zawsze można jeszcze poszukać .Przed napisaniem tematu Globetrottera tez nie mogłem nawet ściągnąć GTMM a później dziesiątki godzin wyszukiwania na necie gdzie same pytania skąd zdobyć soft do OGT.Po zebraniu informacji mam nadzieję ,że wyszedł dosyć ciekawy materiał z którego jak widzę na całym świecie korzystają.
To tak nie chwaląc się

Zachęcam jednak do szukania.