Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.
Witam,
Mam internet Blueconnect z modemem huawei e173. Problem polega na tym, ze posiadam zasieg 3g (2-3 kreski zasiegu) ale nie chce sie polaczyc z siecia (na 2g jest ok) wyskakuje komunikat ze polaczenie zostalo zakonczone przez zdalny komputer. Pisalem juz do T-mobile oni jednak nie pomogli mi w tej sprawie, powiedzieli ze nie posiadam zasiegu 3g i zebym korzystal z 2g. Bardzo sie zdenerwowalem ale jestem pewien na 100% ze moge korzystac z 3g gdyz kilka razy udalo mi sie polaczyc i interenet dobrze dziala. Prosze o szybka pomoc.
Z gory dziekuje
modem nie pochodzi z T-mobile
no wlasnie wiem ze nadajnik UMTS900 jest w Korytnicy ale T-mobile twierdzi ze tam go nie ma powiedzieli mi ze najblizszy nadajnik znajduje sie w miejscowosci Węgrów.
Prosze o pomoc co moge zrobic w tej sprawie
przemob125 być może jest duże obciążenie sieci i sieć nie pozwala na zalogowanie się z dużej odległości. Ewentualnie jest jakaś awaria. A raczej nic nie zrobisz. Możesz próbować kupować antenę kierunkową. Ale tu niestety nie wiadomo czy ona coś pomoże. Ja bym nie próbował. Jednak wybór należy do Ciebie.
Udaj się w pobliże BTS-a w Korytnicy. Na modemie jeśli to E-173-u2 wymuś za pomocą TNI tylko UMTS900(W900) i sprawdź zasięg i działanie neta. Sprawdź gdzie zasięg kończy się w twojej okolicy. Pozwoli to dobrać antenę.