Godzinna gra online w Fife-ilość pobranych danych.
Moderator: Moderatorzy
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Godzinna gra online w Fife-ilość pobranych danych.
Witam, jak w temacie, może ktoś wie ( testował ) ile danych pobierze godzinne granie w Fife na mobilnym internecie? Czy, jeżeli tylko piszę z kimś online na shoutbox-ie, to ,,zjada'' mniej a jak np zaczynam grac to ,,zjada'' więcej.
Jak to się ma do poboru danych?
Jak to się ma do poboru danych?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Godzinna gra online w Fife-ilość pobranych danych.
Każda transmisja zjada dodatkowe bajty danych. Zatem shoutbox zwiększa ilość, ale nieznacznie. Nie powinieneś nawet zauważyć tego. Co do wartości w MB/h nie wypowiem się, bo nawet nie mam tej gry. A sam nie możesz sprawdzić za pomocą tych programów <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=6047" target="_blank">»NetMetery«</a>adziu82 pisze: Jak to się ma do poboru danych?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
YaHoo, akurat nie mam takiej możliwości, ponieważ jestem teraz w Niemczech.A mam zamiar wziąć kompa stacjonarnego i jak są nudy to ,,popykać'' trochę z ludźmi ze świata. Więc dlatego moje pytanie, ogólnie gram w domu na radiówce, trochę ping długi ale wieczorem jakoś idzie.
I jestem także ciekaw jak to pójdzie na mobilnym od Tchibo, bo jak grałem troszkę na tym od Orange w Polsce 6 giga za 6 zł, to muszę przyznać że szło fajnie, ping około 80 ms. I nic nie zrywało jak to pisze większość, może to dlatego że było to w pierwszym miesiącu.
BTW - poczekam, może ktoś pomoże kto sprawdzał ilość pobranych danych.
I jestem także ciekaw jak to pójdzie na mobilnym od Tchibo, bo jak grałem troszkę na tym od Orange w Polsce 6 giga za 6 zł, to muszę przyznać że szło fajnie, ping około 80 ms. I nic nie zrywało jak to pisze większość, może to dlatego że było to w pierwszym miesiącu.
BTW - poczekam, może ktoś pomoże kto sprawdzał ilość pobranych danych.
- Tomek7
- Stary wyga bezprzewodowy
Witaj ,mogę wypowiedzieć się w tej kwestii bo kiedyś grałem w Fife 13 ,powiem tak jeden mecz to ok 20 MB (wysłane i odebrane dane razem ) ,więc godzina myślę że nie więcej jak 100MB 

- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Dzięki Tomek7.
Ale zależy jak długi mecz
jak z godzinkę tak pograsz jeden mecz, to w godzinę Ci wyjdzie te 20MB
żartuję.
Ale, jak faktycznie, pobrane i odebrane dane w jednym meczu ( myślę że dwa razy 6 minut, pewnie Ty też standardowo grałeś ) sumują 20MB, to zapewne masz rację, 100MB powinno wyjść.
Jeszcze raz dzięki.
Chyba można zamknąć temat.
Ale zależy jak długi mecz

Ale, jak faktycznie, pobrane i odebrane dane w jednym meczu ( myślę że dwa razy 6 minut, pewnie Ty też standardowo grałeś ) sumują 20MB, to zapewne masz rację, 100MB powinno wyjść.
Jeszcze raz dzięki.
Chyba można zamknąć temat.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Według moich doświadczeń gra w dynamiczne FPS nie jest możliwa bez HSUPA. Na samym HSDPA ciężko idzie. A Ty masz 80ms, więc masz już HSUPA. Pytanie tylko czy u Ciebie na miejscu będzie to?adziu82 pisze:bo jak grałem troszkę na tym od Orange w Polsce 6 giga za 6 zł, to muszę przyznać że szło fajnie, ping około 80 ms. I nic nie zrywało jak to pisze większość, może to dlatego że było to w pierwszym miesiącu.
Jednak na naszym forum <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a>.adziu82 pisze: Chyba można zamknąć temat.
Pozdrawiam YaHooo 

- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
A to przepraszam, byłem pewien że to jest wystarczająca informacja.YaHooo pisze:Jednak na naszym forum »<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a>«.
To już do key-a, czy na Tchibo będę miał HSUPA. Jak by zajrzał do tematu, to Stuhr 8 km od Bremen. Jak by był taki dobry i by to sprawdził oczywiście.YaHooo pisze:Pytanie tylko czy u Ciebie na miejscu będzie to?
RAW
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Spokojnieadziu82 pisze: A to przepraszam, byłem pewien że to jest wystarczająca informacja.

Może się wypowieadziu82 pisze: To już do key-a, czy na Tchibo będę miał HSUPA. Jak by zajrzał do tematu, to Stuhr 8 km od Bremen. Jak by był taki dobry i by to sprawdził oczywiście.

Pozdrawiam YaHooo