Problemy w ORANGE
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Problemy w ORANGE
Coraz więcej skarg słychać w zakresie jakości usług dostępu do internetu w ofertach sieci Orange,skarżą się również klienci biznesowi, którzy korzystają z usługi Biznes Everywhere. W jeden dzień wszystko jest w porządku, kolejne kilka dni z internetem wcale połączyć się nie można, a jeszcze w innych użytkownicy otwierają losowo tylko wybrane strony WWW. Według naszych Czytelników, monity do operatora niewiele dają, jeśli w ogóle dają cokolwiek. W związku z powyższym uczulamy osoby odpowiedzialne w PTK Centertel za taki stan rzeczy. Swoją drogą zadziwia fakt, jak firma z takim doświadczeniem na rynku, z technologicznym zapleczem i bogatą infrastrukturą TP S.A. może świadczyć usługi o tak znacznym poziomie zawodności ?
Źródło: www.gsm.biz.pl
PS. A jak jest u was użytkownicy bezprzewodowego internetu w Orange?
Źródło: www.gsm.biz.pl
PS. A jak jest u was użytkownicy bezprzewodowego internetu w Orange?
-
- Użytkownik forum
Re: Problemy w ORANGE
Zgadza sie !! Nie ma miesiaca aby nie bylo jednej lub dwoch awarii. Na lacze Orange nigdy nie mozna liczyc.
-
- Początkujący użytkownik forum
Ja kupilem mogem w Orange w kwietniu i pracownicy salonu firmowego zapewniali minie ze UMTS w gdyni bedzie w ciagu miesiaca ale az do dnia dzisiejszego musialem pracowac na EDGU. Placilem przez pare miesiecy za cos czego nie mialem ale problemow z internetem jako takich nie mialem, ale sam fakt wprowadzania klientow w blad przez obsluge Orange jest karygodny i niedopuszczalny. Nic nie pomagaly telefony do BOK i pisanie reklamacji, poprostu wypinali sie tylkiem.
-
Używam internetu z IDEI/Orange od prawie dwóch lat i mogęstwierdzić, że lepiej nie jest. Ostatnio przekroczyłem magiczną barierę 2GB i obcieli mi transfer, często nie mogę połaczyć się z siecią lub połaczenie jest zrywane, rzadko kiedy internet działa z odpowiednią prędkością.
Ogólnie jeżeli miał bym za to płacić sam ( karta służbowa) to nie wziął bym tego za te pieniądze, wezmę jak zejdą na 20 złotych z VATem za miesiąc i darmową kartą UMTS
Ogólnie jeżeli miał bym za to płacić sam ( karta służbowa) to nie wziął bym tego za te pieniądze, wezmę jak zejdą na 20 złotych z VATem za miesiąc i darmową kartą UMTS

- kruk
Hmm, od 4-5 dni zauważyłem że też się "coś" dzieje.
Sygnał skakał jak zwariowany a statystyki eMule wyglądały jak zapis kardiogramu
Teraz już wiem że było to spowodowane wprowadzaniem HSDPA.
Mieszkam w Warszawie na Krakowskim Przedmieściu. Sygnał leci z tąd: http://www.bts.yaho.pl/showfotos.php?siec=Idea&CID=745
Maksymalna prędkość jaką zarejestrował eMule to 123, 45 KB/s
Rozumiem ludzi którzy nie mają dostępu do tej technologii ale nie należy generalizować ...
Ja nie narzekam i wręcz cieszę się że nie zdecydowałem się na ofertę BlueConnect lub ePlus
Sygnał skakał jak zwariowany a statystyki eMule wyglądały jak zapis kardiogramu

Teraz już wiem że było to spowodowane wprowadzaniem HSDPA.
Mieszkam w Warszawie na Krakowskim Przedmieściu. Sygnał leci z tąd: http://www.bts.yaho.pl/showfotos.php?siec=Idea&CID=745
Maksymalna prędkość jaką zarejestrował eMule to 123, 45 KB/s

Rozumiem ludzi którzy nie mają dostępu do tej technologii ale nie należy generalizować ...
Ja nie narzekam i wręcz cieszę się że nie zdecydowałem się na ofertę BlueConnect lub ePlus
- bob
- Guru bezprzewodowy
Ja szczególnie cieszę się ,że nie brałem iPlus bo nie ma HSDPA i słaby zasięg UMTS w centrum mojego miasta.Co do Ery to działa tak dobrze jak Orange właśnie w trybie 3,5G.A zapewniam ,że u mnie działa prawie jak kablówka z wyjątkiem słabych ping`ów (ok 120 ms) ale prędkość ściągania danych to rekompensuje (150kBps).Brakuje jeszcze może szybkiego upstream`u.
Przyznam się ,że odbieram ten temat jako małą prowokację .Proszę mnie poprawić jeśli się mylę.
Przyznam się ,że odbieram ten temat jako małą prowokację .Proszę mnie poprawić jeśli się mylę.

-
- Mistrz bezprzewodowy
Nie wiem czy az tak duzo sie pozmienialo w orange. W sumie nie korzystam od okolo 2 miesiecy z ich uslug dostepu do netu.
Jednak korzystajac z ich netu przez GPRS a potem EDGE nie mialem wiekszych zastrzezen. Smigalo dosc stabilnie, lacze sie nie rwalo. Wszystko bylo w jak najlepszym porzadku jesli chodzi o korzystanie z neta.
Czy az tak nagle sie pogorszylo i jest zupelnie do bani?
Jednak korzystajac z ich netu przez GPRS a potem EDGE nie mialem wiekszych zastrzezen. Smigalo dosc stabilnie, lacze sie nie rwalo. Wszystko bylo w jak najlepszym porzadku jesli chodzi o korzystanie z neta.
Czy az tak nagle sie pogorszylo i jest zupelnie do bani?
Back to the Future 

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Mam kilku znajomych w Warszawie którzy naprawdę narzekają na BE. Plus zamierza udostępnić HSDPA na początku przyszłego roku i od razu oferować prędkości rzędu kilku MB/sbob pisze:Ja szczególnie cieszę się ,że nie brałem iPlus bo nie ma HSDPA i słaby zasięg UMTS w centrum mojego miasta.Co do Ery to działa tak dobrze jak Orange właśnie w trybie 3,5G.A zapewniam ,że u mnie działa prawie jak kablówka z wyjątkiem słabych ping`ów (ok 120 ms) ale prędkość ściągania danych to rekompensuje (150kBps).Brakuje jeszcze może szybkiego upstream`u.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Rozumiem @krzysztof.wojcik widzę to na tym forum i nie wiem ,który operator jest wyłączony od problemów.
Co do Plusa to czekam niecierpliwie bo chciałbym też jego przetestować.
Najważniejsza jest jak największa konkurencja ,żebyśmy mogli wszyscy w zależności od lokalizacji lepiej wybierać.
Pozdrawiam ,bob.
Co do Plusa to czekam niecierpliwie bo chciałbym też jego przetestować.
Najważniejsza jest jak największa konkurencja ,żebyśmy mogli wszyscy w zależności od lokalizacji lepiej wybierać.
Pozdrawiam ,bob.
- canidy
- Stary wyga bezprzewodowy
Eeee, ja jakoś nie mogę narzekać w W-wie. Dodam, że moi 2 znajomi są również bardzo zadowoleni. Dziwny ten topic, zgadzam się z @bobem, że na każdego z operatorów można ponarzekać. O ile się nie mylę to Orange ma najwięcej użytkowników netu bezprzewodowego, więc jest i najwięcej narzekań.krzysztof.wojcik pisze: Mam kilku znajomych w Warszawie którzy naprawdę narzekają na BE.
-
- Użytkownik forum
Wraz z ostatnim rachunkiem otrzymałem komunikat tej mniej więcej treści:krzysztof.wojcik pisze:Coraz więcej skarg słychać w zakresie jakości usług dostępu do internetu w ofertach sieci Orange,
Może to jest powód....w związku z przygotowaniem naszych systemów do świadczenia Państwu nowych usług opartych o transmisję danych (WAP oraz Internet) od dnia 30.10.2006 wprowadzamy nowy korzystniejszy sposób naliczania opłat za pakietowe przesyłanie danych (GPRS/EDGE/UMTS). Dotychczasowe naliczanie (bla, bla, yada, yada) ...zostaje zastąpione naliczaniem za każde rozpoczęte kB danych liczonych jako suma danych wysłanych i odebranych. Powyższa zmiana nie spowoduje podwyższenia cen.
A tak poza tym to w dzisiejszej reklamie słyszałem, że można teraz wziąć iPlus na próbę. Wie ktoś coś więcej

- bob
- Guru bezprzewodowy
Tak słyszeliśmy, za jedyne 149 zł netto na 7 dni.
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=3956
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=3956
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez bob, łącznie zmieniany 1 raz.