Chciałem zapytać czy BTSy dopuszczają możliwość przełączania połączenia między sobą na znaczne odległości podczas trwania połączenia.
Pomijając wszelkie kwestie techniczne (wzmacnianie sygnału, przesył pomiędzy naszym nadajnikiem GSM a antenami, opóźnienie)
Mamy 1 nadajnik GSM (telefon) podłączony do dwóch anten oddalonych od siebie powiedzmy 300km oraz elektroniczny przełącznik który włącza i wyłącza anteny tak że anteny działają w schemacie nazwijmy je A i B:
A włączone B wyłączona - 5sec
A i B włączone - 1sec
B włączona A wyłączona -5sec
A i B włączone - 1sec
itd...
I tutaj moje pytanie czy istnieje możliwość techniczna BTSów przełączanie sygnalu pomiedzy sobą na takie duże odległości oraz czy w związku z odległością samych BTSów od centrali może powstać znaczne zniekształcenie sygnału. I jeszcze jedno jeżeli czy BTSy mogą całkowicie zerwać połączenie jeżeli opóźnienie pomiędzy ostatnim pakietem dostarczonym przez antene A a kolejnym przesłanym przez antene B jest duże powiedzmy 200-300ms?
Wiem że komuś temat może wydać się podejrzany ale chodzi mi tylko aby lepiej zrozumieć funkcjonowanie sieci gsm i jej możliwości technicznych.
Edit: Fajnie by było jakby ktoś polecił literaturę o sieciach GSM dla prostego chłopa ze wsi

Pozdrawiam