Posiadam internet mobilny na abonament w Orange (na szczęście za miesiąc koniec umowy, a dziś już załatwiłem rezygnację z przedłużenia). Mam również włączone szczęśliwe nocne godziny między 0:00 a 8:00.
Może ktoś mi wytłumaczy dlaczego wskazania zużycia transferu między Top NetInfo a bilingiem ze strony Orange tak się różnią. Dla wyjaśnienia: korzystam z modemu Huawei 3272 (nie HiLink) podłączonego przez USB do laptopa. Nie rozdzielam sygnału przez WIFI. używam też skryptu, który rozłącza i łączy internet o godzinie 0:02 i 7:58 (bo Orange sam nie umie odróżnić kiedy coś się ściąga w ramach "szczęśliwych nocnych godzin") No i w TNI mam ustawione godziny nocne 0-8, żeby dobrze zliczał pozostały transfer w ramach abonamentu.
Najpierw screen z TNI:

A poniżej screen ze strony Orange:

Interesujące mnie głównie wartości zaznaczone w czerwonych ramkach. Może ktoś mi wytłumaczyć czemu tak się dzieje. Pisałem reklamacje do Orange, ale według nich wszystko ok. Dodam, że ściągam tylko w nocy, więc wskazania ze strony Orange są według mnie błędne. Ale odjęli mi te ich wartości z mojego limitu.
W sumie napiszę jeszcze jedną reklamację, bo jestem ciekaw jak wytłumaczą, że pobrałem dziś (11.09) ponad 3GB w 27 sekund.
Może ktoś podsunie mi pomysł, jak zmusić tych leni, by przyjrzeli się sprawie, a nie odpisywanie, że wszystko jest ok?
Pozdrawiam