Huawei E180

Firmware, APN, pasma, bridge, IPv4/IPv6, sterowniki, konfiguracja urządzeń i rozwiązywanie problemów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mephistowaltz
Początkujący użytkownik forum

Huawei E180

Post autor: mephistowaltz »

Witam,

dostałem od brata modem huawei E180, który jest od iPlusa. Włożyłem do niego kartę Play Online, jednak nie dało się w ogóle połączyć (nawet po zmianie APN), następnie spróbowałem z kartą Aero2, niestety problem się powtórzył. Po tym wszystkim poszperałem w sieci i znalazłem porady, gdzie zmiana firmware i dashboardu może pomóc, tak też uczyniłem, jednak wciąż bez efektów. W programie mobile partner po ustawieniu wszystkiego widzę jedynie coś takiego > patrz załącznik 1. Natomiast po sprawdzeniu programem top_netinfo (załącznik 2), również pokazuje, że jest sygnał, jednak wciąż nie wykrywa żadnego z operatorów. Proszę o jakieś wskazówki. Co więcej sprawdzałem programami, czy jest tutaj jakiś simlock, jednak informacja zwrotna jest taka, ze nie ma simlocka.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
hajzenberg
Początkujący użytkownik forum

Re: Huawei E180

Post autor: hajzenberg »

mephistowaltz, z 1 screena wynika, że modem nie jest zainstalowany, dla pewność spojrzałbym do menedzera urządzeń jak został wykryty ten modem....
Co pojawia się w top net info jak klikniesz połącz...?
mephistowaltz pisze:jednak wciąż nie wykrywa żadnego z operatorów.
Nie wiem jak Ty wyobrażasz sobie, że pokaże tych operatorów...w tni samemu trzeba dodać wszystkie ustawienia...
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Huawei E180

Post autor: YaHooo »

mephistowaltz a jak włożysz inną kartę SIM to też tak masz?
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ