iPlus na Macu
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
iPlus na Macu
Czy ktos wie jak skonfigurowac Internet z iPlusa na MacOS X, mam juz zainstalowane sterowniki do modemu comander USB, ale <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> co jest account name, password to chyba PIN?
- sardo nunspa
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: iPlus na Macu
Może chodzi o to co ja mam na SE gc75P: User ID. trzeba wpisać "ppp" i password też "ppp" (od point to point protocol) rozumiem że APN już wpisałeś.hydroclue pisze: <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> co jest account name, password to chyba PIN?
To jet tylko przypuszczenie bo ja nie mam Mac OSa.
Latka lecą...
- crow6
- Stały użytkownik forum
Nie bawilem sie na Mac OSie ale konfiguracja powinna byc podobna:
*user i pass puste (aczkolwiek czytalem, ze moze byc dowolne...)
*PIN to pin Twojej karty SIM. Jesli nie masz jakiegos narzedzia do laczenia/wpisywanie PINu na Macu to sproboj skombinowac program nazywany "terminalem", polaczyc sie za jego pomoca z modemem (w configu terminala podajesz port pod ktorym widac modem) i wpisujesz:
AT+CPIN=twoj_pin
i enter.
A tak <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> czy ktos korzysta z opcji >>szukaj<< na tym forum???????
*user i pass puste (aczkolwiek czytalem, ze moze byc dowolne...)
*PIN to pin Twojej karty SIM. Jesli nie masz jakiegos narzedzia do laczenia/wpisywanie PINu na Macu to sproboj skombinowac program nazywany "terminalem", polaczyc sie za jego pomoca z modemem (w configu terminala podajesz port pod ktorym widac modem) i wpisujesz:
AT+CPIN=twoj_pin
i enter.
A tak <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> czy ktos korzysta z opcji >>szukaj<< na tym forum???????
-
- Początkujący użytkownik forum
System Preferences/Network:
TCP/IP: using PPP
PPP: Service Provider - puste, Account name - ppp, password - ppp, Telephone number - internet (taki mam nazwany profil w komórce do netu),
Modem: (używam BT modem, bo tak się łączę) ustawiasz odpowiedni skrypt, wcześniej wrzucając go do System/Library/Modem Scripts.
Mac OS X v. 10.4.8
TCP/IP: using PPP
PPP: Service Provider - puste, Account name - ppp, password - ppp, Telephone number - internet (taki mam nazwany profil w komórce do netu),
Modem: (używam BT modem, bo tak się łączę) ustawiasz odpowiedni skrypt, wcześniej wrzucając go do System/Library/Modem Scripts.
Mac OS X v. 10.4.8