Na wstępie zaznaczam, że jestem laikiem w tym temacie, więc proszę o wyrozumiałość

Otóż posiadam router TP Link MR 3220 do którego mam podłączony modem Huawei E3372s-153 i korzystam z tych urządzeń do internetu LTE orange free net .
Router rozsyła internet poprawnie, jednak po restarcie (nie zresetowaniu) go np. po godzinie 24 (Szczęśliwe godziny) lub też po wypięciu modemu z routera i bezpośrednim podpięciu do laptopa, po ponownym połączeniu z routerem za każdym razem muszę wpisywać hasło uwierzytelniania (4 cyfrowy PIN dostępu Orange).
Chodzi mi o to, czy (i jak) można jakoś ustawić, żeby po wyłączeniu i ponownym włączeniu routera można było łączyć się z internetem bez ponownego uruchamiania komputera stacjonarnego i wklepywania za każdym razem od początku pinu Orange? Czy ktoś życzliwy, znający się na temacie, mógłby mi jakoś pomóc?
Jeśli ma to jakieś znaczenie, dodam, że typ zabezpieczeń jaki posiadam do routera to: WPA2-PSK
Szukałem w internecie odpowiedzi na moje pytanie, ale jak dotąd nigdzie nie mogłem tego znaleźć.
Z góry dziękuję serdecznie za wszelką pomoc