ZTE MF283+ nie działa panel konfiguracyjny w przeglądarce
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
ZTE MF283+ nie działa panel konfiguracyjny w przeglądarce
Witam, od kilku dni mam problem z panelem konfiguracyjnym routera zte mf283+, nie mam pojęcia co może być tego przyczyną. Otóż po wpisaniu 192.168.0.1 no i hasła wyświetla się on ale.. wariuje. Zakładki typu ustawienia znikają, gdy klikam na inne nic się nie dzieje, czasem strona nie wczytuje się do końca. Nie pomaga opcja odśwież ani reset routera. Musze sobie coś zmienić w ustawieniach a nie mogę nawet tam wejść bo się ta zakładka nawet nie pokazuje a jak sie pokaże i ją kliknę to nie reaguje. Czy ktoś może wie co może być przyczyną tego ? Problem występuje od kilku dni. Pozdrawiam.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: ZTE MF283+ nie działa panel konfiguracyjny w przeglądarce
Sprawdź na innych przeglądarkach, zaktualizuj biezące, spróbuj po kablu nie po wifi, przywróć router do ustawień fabrycznych, więcej pomysłów nie mam 

- Dino
- Stały użytkownik forum
Mam takie objawy jeżeli jestem na koncu zasiegu routera po wifi.
Podłacz po kablu sprawdź czy jest lepiej.
W najlepszym wypadku restart czyli wyłącz i włącz do prądu.
Ewentualnie reset na obudowie ( przytrzymujesz np. długopisem przycisk obok WPS 5 sek).
Jaka wersja softu?
Podłacz po kablu sprawdź czy jest lepiej.
W najlepszym wypadku restart czyli wyłącz i włącz do prądu.
Ewentualnie reset na obudowie ( przytrzymujesz np. długopisem przycisk obok WPS 5 sek).
Jaka wersja softu?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Kesny a inne strony działają Ci dobrze? Bo to może być problem z MTU. Więcej znajdziesz szperając po forum.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)