Pytanie o zte 910mf

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
wdr
Początkujący użytkownik forum

Pytanie o zte 910mf

Post autor: wdr »

Witam.
Spodobal mi sie ten router (ma go kolega) wiec go sobie kupilem na allegro. Z ta roznica iz moj jest z sieci plus a kolega ma nie brandowany. I w tym momencie pojawil sie problem. On ma wiecej ustawien, miedzy innymi moze wymusic prace tylko w lte albo ustawic prace w pasmie 2.4 & 5 ghz a u mnie da sie tylko wybrac jedna. Skoro ten router ma takie mozliwosci to chce z nich korzystac z tego wzgledu go kupilem. I teraz pytanie jak moge skorzystac z tych opcji routera ktore plus nie wiadomo po co ukryl ?
kiko80
Stały użytkownik forum

Re: Pytanie o zte 910mf

Post autor: kiko80 »

Wgrać nie brandowane FW
wdr

Inaczej sie nie da ?
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

wdr pisze:wymusic prace tylko w lte
Nie ma czy jest szare? Jak szare to przed zmianami rozłącz połączenie z operatorem.
wdr pisze:stawic prace w pasmie 2.4 & 5 ghz a u mnie da sie tylko wybrac jedna.
wdr pisze:I teraz pytanie jak moge skorzystac z tych opcji routera ktore plus nie wiadomo po co ukryl ?
Bo plus prawdopodobnie zamówił tańszą wersję z pojedynczym radiem wifi i obu pasm na raz się nie da włączyć.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
wdr

krystianb pisze:
wdr pisze:wymusic prace tylko w lte
Nie ma czy jest szare? Jak szare to przed zmianami rozłącz połączenie z operatorem.
Nie ma w ogole. Jak wgrac to oryginalne fw ? To jest 100% bezpieczna operacja czy mozna cos zepsuc przy tym ? I przedewszystkim skad wziasc ?
ODPOWIEDZ