Witam,
Mam problem z skrzynką mailową GMAIL.Jak dotąd wszystko było super-bez reklam itp.Korzystam z laptopa i netu bezprzewodowego ale nie mogę dodać załączników do email.Na stacjonarnym kompie wszystko jest ok a w laptopie kicha.Nawet jak podłączyłem neostrade do laptopa to załączników nie idzie załadować.Odinstalowałem antywira ale to tez nic nie dało.Co może być przyczyną?
poczta Gmail
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- kszysek
- Stały użytkownik forum
Re: poczta Gmail
problem raczej jest po stronie lapka niż łącza, a o tym własnie jest to forum, ale niech bedzie: przeskanuj go Ad-Aware'm moze cos sie namieszało, moze cos sie przczepiło.
<| Blackberry Bold 9700 - Orange |Ipad2-3G Orange | Dell N4020 + Huawei e3131 - Orange | Hp Mini 311 | Hp t5630w Thin Client + Wimax |> To tyle 
http://speedtest.net/result/1917097660.png

http://speedtest.net/result/1917097660.png
-
- Użytkownik forum
Przyczyną jest sam gmail. Gmail tak ma że jeśli nie zdąrzy odebrać załacznika w określonym czasie to jest błąd. Masz po prostu za słaby upload (albo za duży załącznik spróbuj z mniejszymmaks1981 pisze:Witam,
Mam problem z skrzynką mailową GMAIL.Jak dotąd wszystko było super-bez reklam itp.Korzystam z laptopa i netu bezprzewodowego ale nie mogę dodać załączników do email.Na stacjonarnym kompie wszystko jest ok a w laptopie kicha.Nawet jak podłączyłem neostrade do laptopa to załączników nie idzie załadować.Odinstalowałem antywira ale to tez nic nie dało.Co może być przyczyną?

-
- Początkujący użytkownik forum
załączniki nie są duże.Zwykłe w wordzie.Zanim korzystałem z netu bezprzewodowego to sądziłem,że gmail to mercedes wśród darmowych poczt email.Muszę przyznać, że to jedyny problem z netem(Orange) bezprzewodowym a jestem cały czas w zasięgu UMTS.Może na gmail za mało...A jaką polecacie skrzynkę?Ma być darmowa i bez reklam?taka jak gmail tylko żebym mógł wysyłać normalnie emaile.Pozdrawiam
- bob
- Guru bezprzewodowy
Również mam net z Orange i gmail`a i jestem w zasięgu UMTS/HSDPA i nie mam problemu z tą skrzynką.