Witam. Przymierzam się do zakupu anteny do internetu radiowego na 5Ghz, odległość między mną a ISP to jakieś 70 do 100m, teren bez zabudowań, żadnych drzewek itp. Baza pracuje na częstotliwości 2,4 Ghz osprzęt UBNT, i 5Ghz na Mikrotiku. Jaki będzie najlepszy CPE na taka odleglość ? Myslałem nad takim czymś.. Czy może jednak zakupić Nanostadion Loco m5 ?
RouterBOARD SXT Lite5 ac
RouterBOARD SXT Lite5
Antena do internetu radiowego na 5Ghz
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Antena do internetu radiowego na 5Ghz
Dobrze myślałeś, wybór polecam po kontakcie z dostawcą internetu-WISP (może się okazać że do sieci włączają tylko własny sprzęt).Debik pisze:Myslałem nad takim czymś.. Czy może jednak zakupić Nanostadion Loco m5 ?
RouterBOARD SXT Lite5 ac
RouterBOARD SXT Lite5
jareq
-
Dzięki, a jaki router kupić pod tą antenke ?, mam starego tp linka wr843nd ale myśle ze jak już robić porządnie to może kupie coś na Wi-Fi ac.jarek7714 pisze:Dobrze myślałeś, wybór polecam po kontakcie z dostawcą internetu-WISP (może się okazać że do sieci włączają tylko własny sprzęt).
Myslełem nad takim Tp-link Archer C20 lub Archer C2, tylko nie wiem czym one się roznią, chyba tylko gigabit portami lan ?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Na nowym łączu będziesz miał ponad 100Mb/s? Przesyłasz duże pliki po sieci lokalnej? Masz problemy z połączeniem po 2.4GHz?
Jeśli na wszystkie pytania odpowiedziałeś nie, to nowy router nie przyniesie nic nowego.
Jeśli na wszystkie pytania odpowiedziałeś nie, to nowy router nie przyniesie nic nowego.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Mam jeszcze ostatnie pytanie, czym się roznią między sobą te dwa urządzenia RouterBOARD SXT Lite5 ac i RouterBOARD SXT Lite5, tylko tym standardem w ac, czy może czymś więcej?