Mieszkam we wsi Czepielin: http://beta.btsearch.pl/?dataSource=loc ... 04&zoom=14
Najbliżej mojej miejscowości (5km) jest nadajnik orange UMTS2100, dlatego zainteresowała mnie oferta orange lte dla domu 150+20GB z routerem ZTE MF283.
Czasami udostępniam internet orange z telefonu, w którym łapie zasięg H+, na speedtestach mam wyniki download 9mb/s, upload 1.5mb/s i tyle mi wystarcza, ale czy dałoby się to poprawić? W domu mam problemy z zasięgiem, jednakże na zewnątrz wszystko jest ok, więc zakładam że niezbędna będzie antena.
Zależy mi na jak największym limicie danych ponieważ internet będzie rozsyłany na 3 użytkowników, oraz na stabilności niezależnie od pory dnia, czy da sie to uzyskać? Lubie pograć w sieci więc fajnie byłoby mieć niskie pingi i stabilne łącze

Chciałbym się też dowiedzieć czy internet jest możliwy do użytkowania po przekroczeniu limitów, orange oferuje w takich sytuacjach prędkość do 1mb/s ale jak to jest w praktyce? Jakieś 10 lat temu miałem internet z Plusa i po przekroczeniu limitu prędkość pobierania spadała do 3kb/s więc nie chciałbym się znów wpakować w taki cyrk.