!!! POMOCY !!! Problem z OPTION ICON
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
!!! POMOCY !!! Problem z OPTION ICON
Zakupiłem modem USM Option Icon w Erze. Pochodził 2 godziny i wcieło mu oprogramowanie z pamięci wewnętrznej. Czy jest jakaś możliwość na jej odzyskanie lub na sciągnięcie tego oprogramowania z jakiejs stronki lub od kogoś kto ma taki modem??? Pomóżcie!!!
-
- Stały użytkownik forum
Re: !!! POMOCY !!! Problem z OPTION ICON
Pobierz od ery:) http://www.era.pl/download/blue_connect ... _HSDPA.zip
Ja mam taki modem... PS. Samo nie zniklo... cos musiałes nagrzebac... Pewnei przegladales sobie pliki w modemie i go odlaczylesc z USB, zeby sie znowu zaladowal ?:>
Ja mam taki modem... PS. Samo nie zniklo... cos musiałes nagrzebac... Pewnei przegladales sobie pliki w modemie i go odlaczylesc z USB, zeby sie znowu zaladowal ?:>
Pozdrawiam
J?drzej Nowak
J?drzej Nowak
-
niestety nie pomaga sciagniecie firmweru ze srony ery. potrzebuje oprogramowania z dysku wewnetrznego modemu Option Icon ktore znajduje sie na nim w wersji standardowej. firmware ktory podales pokazuje ze nie moze wykryc modemu. a sam modem po podlaczeniu do kompa wyswietla sie jak dodatkowe zewnetrzne urzadzenie magazynjuace. ale na tym dysku jest folder trashes i jakis plik. pomozcie! najprawdopodobniej zrobiłem tak jak pisales bo przy drugim uruchomieniu kompa gdy nacisnolem przycisk na modemie zeby sie polaczyc to zgaslo swiatlo i komp tez zgasl! jesli dal bys rade to prosze o przesłanie wszystkich plikow z pamieci wewnetrznej modemu. moj meil: [email protected]
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
jesli uzywasz windows, to jak CI windows wykryje ten "dysk" , to instalujez GlobeTrotter Connect.msi i juz.
potem ow "dysk" znika.
potem ow "dysk" znika.
--
Pogar
Aster -> Linksys WRT54G3G -> Dom
Pogar
Aster -> Linksys WRT54G3G -> Dom
-
- Stały użytkownik forum
Fafnucy:
Przeczytaj instrukcję dołączoną do pliku który pobrales:)
W skrocie
Odlacz modem
Wyjmij SIM
Podlacz modem
POCZEKAJ az go wykryje itd..
Uruchom instalator...
POCZEKAJ az sie zainstaluje
Odlacz modem
Wsadz SIM
Podlacz modem
Przeczytaj instrukcję dołączoną do pliku który pobrales:)
W skrocie
Odlacz modem
Wyjmij SIM
Podlacz modem
POCZEKAJ az go wykryje itd..
Uruchom instalator...
POCZEKAJ az sie zainstaluje
Odlacz modem
Wsadz SIM
Podlacz modem
Pozdrawiam
J?drzej Nowak
J?drzej Nowak
-
nie obrazcie sie i bardzo dziekuje za wszystkie rady ale ja nie jestem totalnym laikiem w sprawach komputera. Naprawde na wszystkie mozliwe sposoby probowalem sie dobrac do modemu ale chodzi o to ze po podlaczeniu go do komputera nie zostaje wykryty jako modem jak to bylo przy pierwszym podlacznieu tylko teraz jest wykrywany jak dysk zewnetrzny a dokladniej jako zewnetrzne urzadzenie magazynujace. Jedyne co mi poradzil mily pan z infolinni 602900 z ery po ponad godzinnej rozmowie to to zebym oddal modem do naprawy bo musialo zniknac oprogramowanie wewnetrzne modemu ktore znajdowalo sie na pamieci wewnatrz modemu. Stwierdzil rowniez ze jedyna mozliwosc to ponowne wgranie standardowego oprogramowania ktore znajduje sie w modemie przy sprzedazy dla klienta indywidualnego. A na pytane czy mozna skad sciagnac te oprogramowanie powiedzial ze nie ma takich informacji. Stwierdzilem wtedy ze gdybym mial drugi taki sam dzialajacy modem to moglbym sam wgrac te oprogramowanie. Wtedy mily Pan poradził mi rowniez ze lepiej zebym sam sie nie zabieral za wgrywanie nowego oprogramowania bo nawet jesli teraz zadziala to w momencie gdy naprawde cos zaszwankuje wewnatrz modemu a serwis dopatrzy sie ze byla jakas ingerencja techniczna to moze cofnac gwarancje na sprzet.
Mam wiec pytania:
1) czy ktos może mi wysłać oprogramowanie ze swojego modemu Option Icon (tylko potrzebne jest to standardowe)???
2) czy serwisant ma racje, że jesli sam wgram oprogramowanie to w przypadku awarii mozna mi odmowic naprawy gwarancyjnej i zażadac odpłatenego usuniecia awarii???
Czekam na odpowiedzi. Za wszystkie nawet te ktore nie pomogą bardzo dziekuje.
PS. jeszcze raz zakreślam że modem jest przy podłączeniu wykrywany jako "zewnetrzne urzadzenie magazynujace"
EDIT BY BOB:
szkoda ze nikt mi nie pomogl!!! Modem poszedl do serwisu. PA
END EDIT.
Mam wiec pytania:
1) czy ktos może mi wysłać oprogramowanie ze swojego modemu Option Icon (tylko potrzebne jest to standardowe)???
2) czy serwisant ma racje, że jesli sam wgram oprogramowanie to w przypadku awarii mozna mi odmowic naprawy gwarancyjnej i zażadac odpłatenego usuniecia awarii???
Czekam na odpowiedzi. Za wszystkie nawet te ktore nie pomogą bardzo dziekuje.
PS. jeszcze raz zakreślam że modem jest przy podłączeniu wykrywany jako "zewnetrzne urzadzenie magazynujace"
EDIT BY BOB:
szkoda ze nikt mi nie pomogl!!! Modem poszedl do serwisu. PA

END EDIT.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Usunięto ostatnie posty, które niczego nie wnosiły do tematu.
Tak więc zamykam temat.
Tak więc zamykam temat.