problem z zasiegiem umts..
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
problem z zasiegiem umts..
holla
Korzystam z blueconnect od pazdziernika, modem GlobeTrotter GT Max GPRS/UMTS/HSDPA. Wszystko bylo ok do poczatku grudnia, wtedy to dioda zaczela mrugac zamiast niebieskim kolorem czerwonym, transfer mocno spadl, w zasadzie nie da sie tego uzywac, dzwonilem na infolinie, poza tym ze reinstalacja sterownikow moze pomoc niczego sie nie dowiedzialem, pieniadze place te same a komfort uslugi duzo nizszy. Moze ktos ma jakis pomysl? Pozdrawiam
pingi do wp.wp srednie: 900ms...
Korzystam z blueconnect od pazdziernika, modem GlobeTrotter GT Max GPRS/UMTS/HSDPA. Wszystko bylo ok do poczatku grudnia, wtedy to dioda zaczela mrugac zamiast niebieskim kolorem czerwonym, transfer mocno spadl, w zasadzie nie da sie tego uzywac, dzwonilem na infolinie, poza tym ze reinstalacja sterownikow moze pomoc niczego sie nie dowiedzialem, pieniadze place te same a komfort uslugi duzo nizszy. Moze ktos ma jakis pomysl? Pozdrawiam
pingi do wp.wp srednie: 900ms...
- seboo
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: problem z zasiegiem umts..
A wedle mapy jestes na granicy zasiegu czy raczej w centrum zasiegu ? Zasieg sieci 3G zmniejsza sie podczas gdy z uslug sieci korzysta coraz wiecej abonentow bedacych glownie blizej nadajnika. Poprostu padles ofiara "cell pumping"
-
bez zartow, wzialem to glownie z tego powodu ze w domu mialem zawsze siegac umts, przeciez na 11kb/s googli nie otworze. S********y.
nie wiem gdzie jestem, mapa mi sie w pol godziny nie zaladuje
Proponuję zmienić słownictwo. -> bob
nie wiem gdzie jestem, mapa mi sie w pol godziny nie zaladuje

Proponuję zmienić słownictwo. -> bob
-
- Mistrz bezprzewodowy
Przecież chyba masz opcje wymuszamia pasma UMTS/HSDPA w oprogramowaniu (a jak nie to komendami). A jak zasięg spadł to może awaria-zadzwoń, poskarż się, może coś robią. Jeśli to nie awaria, to ewentualnie antena zewnętrzna i wymuszenie pasma powinno załatwić sprawę.
PS. Masz 3G pod bokiem i nie umiesz sobie poradzić, a jak ktoś ma taką sytuacje jak tu:
http://www.bez-kabli.pl/ftopic5197.html
No i co byś wtedy zrobił?
PS. Masz 3G pod bokiem i nie umiesz sobie poradzić, a jak ktoś ma taką sytuacje jak tu:
http://www.bez-kabli.pl/ftopic5197.html
No i co byś wtedy zrobił?
Ostatnio zmieniony 2007-01-03, 01:16 przez Ufo atakuje, łącznie zmieniany 1 raz.
-
hsdpa to z tego co czytalem to kwas i nikomu nie dziala, nie smiem nawet ujrzec tego 1.8Mb/s. Co do dzwonienia to dzwonilem, "przeinstalowac software, powinno byc ok, nie wiem dlaczego" itd. O wzmacnianiu sygnalu nic nie wiem, doczytam. zdr
- bob
- Guru bezprzewodowy