VPN w orange internet 60 (klient indywidualny)
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
VPN w orange internet 60 (klient indywidualny)
No wlasnie jak to jest z tym VPN , ktos pisal ze mu przyslali rachunek 3000zl , vpn jest darmowy czy nie?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: VPN w orange internet 60 (klient indywidualny)
Nawet jesli nie darmowy to kosztuje 6.10zl brutto a nie 3000. Chyba mylisz pojecia Moze chodzi Ci o WAP?cysio pisze:No wlasnie jak to jest z tym VPN , ktos pisal ze mu przyslali rachunek 3000zl , vpn jest darmowy czy nie?
Back to the Future 

-
- Stały użytkownik forum
Chodzi o polaczenie VPN (dzieki temu np. nie ma kompresji obrazkow).
-
- Mistrz bezprzewodowy
Korzystalem bardzo dlugo z VPN i nie mialem zadnych problemow, ani tez zawyzonych rachunkow.cysio pisze:Chodzi o polaczenie VPN (dzieki temu np. nie ma kompresji obrazkow).
Jak ktos zle wpisze APN to sie moze zdarzyc, ale..... trzeba wiedziec co sie robi.
Back to the Future 

-
- Użytkownik forum
Jeśli wpiszesz zły APN to nic sie nie stanie - po prostu się nie połączysz. Operator decyduje do jakich APNów masz dostęp - jeśli do jakiegoś nie masz dostępu to nie zestawisz PDP contextu wiec nie ma mowy o taryfikacji. Jeśli masz naliczone opłaty po vpn'ie tzn że u opa sie coś pozajączkowało - reklamacja i zwrot kasy !!
gram tak by by? ASem jak jan walczak
- bob
- Guru bezprzewodowy
VPN jest darmowy.Kiedyś omyłkowo pobierali 5 zł netto ale mi zwrócili kasę.
Kolega musiał wchodzić przez APN: WAP i korzystać z płatnych serwisów.
Kolega musiał wchodzić przez APN: WAP i korzystać z płatnych serwisów.
-
- Początkujący użytkownik forum
Korzystalem normalnie z VPN (bez zadnego WAP-u ani płatnych serwisów)a ten rachunek na 3200 jak sie dzis okazalo to byla pomyłka na szczescie dla mojej kieszeni
Błąd polegał na tym ze jak normalnie mam abonament 60 zl a za dane nic nie płaciłem, tak w tym przypadku naliczali mi opłaty za dane ( ok 6 zł za 1 MB !!!)

Błąd polegał na tym ze jak normalnie mam abonament 60 zl a za dane nic nie płaciłem, tak w tym przypadku naliczali mi opłaty za dane ( ok 6 zł za 1 MB !!!)
- bob
- Guru bezprzewodowy
Oby jak najmniej takich pomyłek ze strony Orange.
Ostatnio aktywowałem usługę TV pakiet ( streaming video ) i choć dostałem sms zwrotnego ,że usługa już działa to i tak pierwsze połączenia zdążyły się umieścić na fakturze jako płatne a przecież 2 miesiące mają być właśnie bezpłatne a potem ewentualnie 19zł abonament a nie płatność za minutę połączenia.Na szczęście naliczyli tylko kilka minut z opłatą 49 groszy netto więc sprawę pozostawię bez reklamacji.
Ostatnio aktywowałem usługę TV pakiet ( streaming video ) i choć dostałem sms zwrotnego ,że usługa już działa to i tak pierwsze połączenia zdążyły się umieścić na fakturze jako płatne a przecież 2 miesiące mają być właśnie bezpłatne a potem ewentualnie 19zł abonament a nie płatność za minutę połączenia.Na szczęście naliczyli tylko kilka minut z opłatą 49 groszy netto więc sprawę pozostawię bez reklamacji.
-
- Początkujący użytkownik forum
Jeśli chodzi o pomyłki operatorów to Era pod tym względem lepiej wypada niz Orange ( przynajmniej w moim przypadku)
Kiedys przez pomyłke naliczyli mi opłaty za darmowe minuty .Nawet tego nie zauwazylem bo to ok 20 zl bylo . Nie pamietam juz dokladnie ale chyba z nastepnym rachunkiem dostalem list z przeprosinami za pomyłke, zwrotk kasy, darmowych minut i jeszcze jakies darmowe minuty gratis dodali
Za pol roku konczy mi sie umowa w Orange , takze nie wiem czy nie przejde do Ery. I jeszcze te zawieszajace sie połaczenia ktore od kilku miesiecy zdazaja sie coraz czesciej
Z tego co czytalem na forum to chyba tylko w Orange tak jest, wiec jeśli w Erze połączenia sie nie zawieszają to raczej <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> zmienie operatora internetowego
I jeszcze to ze takie pomyłki w Orange sie zdazaja - ile ja przez to nerwów stracilem
Kiedys przez pomyłke naliczyli mi opłaty za darmowe minuty .Nawet tego nie zauwazylem bo to ok 20 zl bylo . Nie pamietam juz dokladnie ale chyba z nastepnym rachunkiem dostalem list z przeprosinami za pomyłke, zwrotk kasy, darmowych minut i jeszcze jakies darmowe minuty gratis dodali

Za pol roku konczy mi sie umowa w Orange , takze nie wiem czy nie przejde do Ery. I jeszcze te zawieszajace sie połaczenia ktore od kilku miesiecy zdazaja sie coraz czesciej

I jeszcze to ze takie pomyłki w Orange sie zdazaja - ile ja przez to nerwów stracilem