Witam
Wczoraj stałem się szczesliwym posiadaczem blueconnecta, czar jednak nie trwał dlugo, w domu gdzie mam zasieg umts, internet działa wysmienicie, w innych częsciach miasta gdzie jest umts również. Jednak dziś rano spotkała mnie niemiła niespodzianka, mianowicie jeśli modem zgubi sygnał umts i próbuje przelogować się na gprs, ekran laptopa robi się czarny, a z głosniczka systemowego dobiegają bliżej niekreslone dzwięki.
Próbowałem 2 rózne wersje sterowników, używałem na zmiane menadzera blueconect i menadzera od producenta telefonu, zawsze gdy modem próbował zalogować się do sieci gprs następowało resetowanie komputera. Gdy będą w zasięgu UMTS ustawiłem w opcjach modemu aby korzystał tylko z gprs, zawieszał komputer, gdy zmieniłem na preferowany umts działa normalnie. Nie mam już siły do tego. Dodam iż włożyłem karte do kompa kolegi (na 3min, więcej nie było sposobności) i działało (choć nie jestem na 100% pewien czy jako umts, czy gprs). Laptop to Toshiba a80-117, wcześniej nie było z nim problemów.
Jakieś sugestie ?
Pozdrawiam
Piotr
globtrotter gt max, resetuje komputer przy gprs
Moderator: Moderatorzy
- bob
- Guru bezprzewodowy
Re: globtrotter gt max, resetuje komputer przy gprs
Mimo ,że to Toshiba Królowa laptopów to i tak jest możliwość ,że jest uszkodzony bo zachowuje się jak nowe kompy innych alternatywnych producentów.Na Toshibie na pewno nie miałem żadnych trzasków we współpracy z modemem gt max.