Jaka antena do EDGE w odleglosci 8km???
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jaka antena do EDGE w odleglosci 8km???
Witam!
Jestem posiadaczem modemu NetBox2 dzialajacym w iPlusie. Chce kupic antene zeby moc korzystac z EDGE. Tylko nie wiem jaka Atk10 czy atk20. Mieszkam w Szymanach k. Grajewa w wojewodztwie podlaskim. W Grajewie sa 2 BTSy Plusa. Tylko nie wiem ktory oferuje EDGE. Z mojego domu jest okolo 6-8km do tych BTSow. Jaka antene powinienem wybrac??? Poczatkowo myslalem zeby kupic atk20 ale nie wiem czy nie bedzie za mocna.
Dane tych BTSow z BTSearch: Grajewo ul.Wiorowa- komin "Pfleiderer" pasmo 900MHz LAC 11008 CID 1287 Sektory 1 2 3 8 oraz Grajewo Komin PEC os.Poludnie pasmo 900MHz LAC 11008 CID 3055 Sektory 1 2 3. Z gory dzieki za pomoc. Pozdro.
Jestem posiadaczem modemu NetBox2 dzialajacym w iPlusie. Chce kupic antene zeby moc korzystac z EDGE. Tylko nie wiem jaka Atk10 czy atk20. Mieszkam w Szymanach k. Grajewa w wojewodztwie podlaskim. W Grajewie sa 2 BTSy Plusa. Tylko nie wiem ktory oferuje EDGE. Z mojego domu jest okolo 6-8km do tych BTSow. Jaka antene powinienem wybrac??? Poczatkowo myslalem zeby kupic atk20 ale nie wiem czy nie bedzie za mocna.
Dane tych BTSow z BTSearch: Grajewo ul.Wiorowa- komin "Pfleiderer" pasmo 900MHz LAC 11008 CID 1287 Sektory 1 2 3 8 oraz Grajewo Komin PEC os.Poludnie pasmo 900MHz LAC 11008 CID 3055 Sektory 1 2 3. Z gory dzieki za pomoc. Pozdro.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Jaka antena do EDGE w odleglosci 8km???
Moim zdaniem ATK-10 wystarczy.Musisz ją tylko dokładnie ustawić.Na forum jest sporo tematów poświęconych antenom.
-
Wiem ze jest sporo ale po przeczytaniu tego wszystkiego tylko sie gorzej zamotalem
Dodam jeszcze zepo ustawieniu anteny na kominie czy na dachu bedzie widoczny komin fabryki na ktorym jest jeden z BTSow. Mam nadzieje ze to ten ktory udostepnia EDGE. Poza tym w widocznosci nie bedzie przeszkadzac zadna zabudowa tylko wierzcholki drzew w lesie.

- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Jesli to będzie ten BTS no to w pytkę.
To że będą sie prawie widzieć też dobrze wplywa na jakość sygnału.Wierzchołkami drzew wcale sie nie przejmuj. Powodzenia 

- nawrokrz
- Stały użytkownik forum
Masz pewność, że przynajmniej jeden z nich oferuje EDGE? Jeżeli nie, to zachęcam do krótkiej wycieczki z laptopem pod pachą i weryfikację aktualnego stanu rzeczy.pawelch pisze:W Grajewie sa 2 BTSy Plusa. Tylko nie wiem ktory oferuje EDGE.
-
Jestem pewien. Zreszta nawet z map zasiegu plusa wynika ze w grajewie jest BTS z EDGE.