Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.
Może macie jakiś pomysł na walkę z serwisem (dochodzenie swojego) Tydzień temu oddałem Nokię 6021 do naprawy i co ?? Właśnie mi ja oddano z anulowaną gwarancją bo : cyt „ stwierdziliśmy nieautoryzowaną ingerencję” Kpią sobie ze mnie! Mam telefon od nowości , zawsze przy sobie i na pewno nikt go nie rozbierał. Jeszcze dowiedziałem się ,że dlatego ten wniosek bo płyta główna jest wykrzywiona... Jak to możliwe
Zaraz , zaraz ale funkcją obudowy jest zabezpieczenie płyty przed uszkodzeniami czyli jeśli obudowa nie tknięta to jakim cudem skrzywiłem płytę. hm ...
Darek. pisze:Zaraz , zaraz ale funkcją obudowy jest zabezpieczenie płyty przed uszkodzeniami czyli jeśli obudowa nie tknięta to jakim cudem skrzywiłem płytę. hm ...
Ja tylko dodam od siebie, że trzeba wiedzieć do jakiego serwisu się oddaje telefon. Niektóre serwisy wręcz słyną z takich nieczystych zagrań np. anulowana gwarancja z powodu rzekomego zalania. Na niektórych forach poświęconych telefonom to stały temat.