Poszukuję dostawcy Internetu, który umożliwi mi konfigurację urządzeń Smart Home oraz pracę zdalną z domu zlokalizowanego w miejscowości Karwieńskie Błoto Pierwsze ( 84-105 Karwieńskie Błoto Pierwsze Sławoszynko ). Miałem okazję już testować zestaw internetu mobilnego od T-mobile z ich dedykowanym routerem zewnętrznym. Niestety nie sprawdził się. Osiągałem prędkości rzędu 10-15 Mbit pobierania co nie pozwalało na płynną pracę. Część sąsiadów korzysta z internetu od Orange i w najbliższym czasie chciałbym przetestować tego operatora, jednakże po lekturze forum zacząłem mieć wątpliwości czy ich dedykowany router wykorzystuje maksymalnie możliwości jakie stwarza ten operator. Stąd będę wdzięczny za rekomendacje w tym zakresie, ewentualnie wskazówki jak mógłbym lepiej ogarnąć kwestię Internetu. Okna domu posiadają ekspozycję północ i południe.
Najbliższy BTS znajduje się ok 2500 m. od mojego domu. Załączam zdjęcie:

Lokalizacje najbliższych BTSów to: GPS: 54,828611,18,211389 oraz GPS: 54,830278,18,204167.
Jestem absolutnie zielony w kwestii internetu mobilnego wobec czego będę z góry wdzięczny za informacje i wskazówki opisane przystępnym językiem.
Dziękuję z góry za zainteresowanie i pomoc!