zdjecie simlock z HUAWEI E630
Moderator: Moderatorzy
- asiek120
- Specjalista bezprzewodowy-junior
zdjecie simlock z HUAWEI E630
Witam
Czy i gdzie da rade zdjąć simlock z HUAWEI E630 ??
Moge kupic na taką właśnie karte po okazyjnej cenie ale z lockiem na Vodafone A1[/url]
Moge kupic na taką właśnie karte po okazyjnej cenie ale z lockiem na Vodafone A1[/url]
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Re: zdjecie simlock z HUAWEI E630
Zdjęcie simlocka z tej karty bedzie trudne, żeby już nie mówić że to jest niemożliwe. Niestety w żadnym komisie nie ma takiej możliwości. Simlock zdejmowany jest poprzez operatora po skończeniu umowy.
- asiek120
a czy serwis zajmujący się naprawą kart tego producenta był by w stanie zdjąć taką blokadę np. poprzez wgranie nowego softu lub w inny sposób.
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Nie, jedynie simlocka na modemie może zdjąć operator u którego kupiłeś modem.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Na twoim miejscu darował bym sobie tę kartę.Simlocka nie zdejmniesz nawet przez serwis.Pytałem o podobną sprawę w Option i dostałem negatywną odpowiedż.asiek120 pisze:Witam
Moge kupic na taką właśnie karte po okazyjnej cenie ale z lockiem na Vodafone A1
- asiek120
z tymi serwisami sprzętu GSM to jest dziwna sprawa. Skoro jest to serwis to powinien wykonywać wszystkie usługi jakie klient sobie zażyczy. Locki powinny pękać bez zająknięcia tym bardziej jeżeli klient przyniesie kartę zagranicznego operatora. Nie wieże, że nie mają możliwości.
Dobrze, że serwisy ASO (samochodowe) nie robią takich numerów z autami kupionymi za granicą.
Paranoja !!!
Dobrze, że serwisy ASO (samochodowe) nie robią takich numerów z autami kupionymi za granicą.
Paranoja !!!
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Mają nie mają.asiek120 pisze: Nie wieże, że nie mają możliwości.

- asiek120
Tu już nie chodzi czy kogoś stać. Chodzi o podejście do klienta i budowanie opinii o serwisie w jego oczach. Całkiem inaczej by to wyglądało, gdyby powiedzieli, że usługa kosztuje tyle i tyle(nawet podając cenę zaporową), a nie witają potencjalnego klienta słowami prezydenta: "<font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> dziadu" 
Co do serwisu, który zajmuje się tymi kartami (CRC-Polska w Raczynie) to miałem z nimi przeprawę dotyczącą wpisów w kartę gwarancyjną i kobieta, z którą rozmawiałem w pewnym momencie powiedziała mi że nie wpiszą mi wymienionych podzespołów bo nie! A jak powołałem się na przepisy KC i orzeczenia SN to poinformowała mnie, że oni mają takie umowy z producentem, i że ich nie interesują przepisy.

Co do serwisu, który zajmuje się tymi kartami (CRC-Polska w Raczynie) to miałem z nimi przeprawę dotyczącą wpisów w kartę gwarancyjną i kobieta, z którą rozmawiałem w pewnym momencie powiedziała mi że nie wpiszą mi wymienionych podzespołów bo nie! A jak powołałem się na przepisy KC i orzeczenia SN to poinformowała mnie, że oni mają takie umowy z producentem, i że ich nie interesują przepisy.
-
Jak na chwilę obecną wygląda sprawa z SIM-Lock'iem?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Pomijając to, że wykopałeś trupa oraz że na forum od dawna jest rozwiązanie. Wystarczyło poszukać i znaleźć linka http://a-zgsm.com/huawei.phpJarekMk pisze:Jak na chwilę obecną wygląda sprawa z SIM-Lock'iem?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)