Jaki program do śćiągania plików z internetu radiowego?

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
rapitograf
Początkujący użytkownik forum

Jaki program do śćiągania plików z internetu radiowego?

Post autor: rapitograf »

Witam. Mam do wszystkich znawców tego tematu prośbę o poradę. Mam internet 400 ale nie wiem jakim programem ściągać pliki ponieważ najlepiej ściąga mi LimeWire ale nie ma tam zbyt dużego zbioru plików natomiast przez AllTorrent słabo ściąga. W ustawieniach jest wszystko w porządku a ściaganie wynosi średnio 2.8kb/s! Przecież to śmieszne! LimeWire ściąga mi srednio 41kb/s! Prosze o poradę i z góry dziękuje. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
sus
Specjalista bezprzewodowy-junior

hmm

Post autor: sus »

znajac zycie masz zablokowane porty,popros swojego dostawce intrnetu aby je odblokowal i zasysaj np Emule,BearShare a torenty np BitComet
dobre piwo jest jak halny,wzmaga poped seksualny !!!

http://www.speedtest.pl/test/88760251
Awatar użytkownika
wikara
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Jaki program do śćiągania plików z internetu radiowego?

Post autor: wikara »

wyłącz firewala z pod windy i jak masz antywirusa to też w nim wyłącz firewala najlepiej używając do tego celu xp-antyspy.
później zainstaluj bearschare i zarejestruj i powinno przynieść rezultaty jesli nie to w przeciwnym wypadku zablokowane porty!

Re: Jaki program do śćiągania plików z internetu radiowego?

Post autor: Voytec »

Polecam wielosieciowca - SHAREAZĘ (G1, G2, eDonkey, Torrent) i uTorrenta, bo shareaza licho (mi?) ściąga torrenty. BitComet bardzo fajny, ale od kilku wersji STRASZNIE ZAMULA kompa - uTorrent jest prawie taki sam, z tym że go prawie nie widać (bardzo mało zżera kompa) i nawet nie wymaga instalacji.

Tych dwóch progsów sam używam. Shareaza zastępuje - obsługuje gnutelle (BearShare, Lime Wire) i eDonkey (eMule).
ODPOWIEDZ