Czy sama karta i zainstalowane sterowniki wystarczą aby odbierać bezprzewodowy internet, czy musi być jeszcze jakiś program.
Gorąco proszę o pomoc

Moderator: Moderatorzy
grzegorz_miro pisze:Witam, mam problem z korzystaniem z bezprzewodowego internetu. co prawda mam w notebooku wbudowaną kartę sieci bezprzewodowej i chociaż wykrywa mi samoczynnie dostępne sieci, to i tak z żarną z nich nie mogę się połączyć.
Czy sama karta i zainstalowane sterowniki wystarczą aby odbierać bezprzewodowy internet, czy musi być jeszcze jakiś program.
Gorąco proszę o pomoc
Sama karta ci wystarczy i prawidłowo skonfigurowane połączenie.BliSki pisze: Tak dla przypomnienia:
To że sieć jest niezabezpieczona, to nie znaczy, że jest darmowa. Tak samo jak mieszkanie jak nie jest zamknięte na "klucz", to nie znaczy, że możemy do niego wejść.
Nie wiem jak jest w tym wypadku, ale to tylko takie drobne wyjaśnienie, żeby nie brać czegoś takiego za pewnik.
To objaśnienie jest rewelacyjneJaco pisze:To że sieć jest niezabezpieczona, to nie znaczy, że jest darmowa. Tak samo jak mieszkanie jak nie jest zamknięte na "klucz", to nie znaczy, że możemy do niego wejść. Nie wiem jak jest w tym wypadku, ale to tylko takie drobne wyjaśnienie, żeby nie brać czegoś takiego za pewnik.
Ja go właśnie sobie tylko za cytowałemNewWalk pisze:To objaśnienie jest rewelacyjne
Jaco MISTRZ![]()
PS. Ale to chyba tekst BliSki'ego
Tak jak już zostało tu zacytowane to że sieć jest wykrywana to jeszcze nie wszystko.grzegorz_miro pisze:mam w notebooku wbudowaną kartę sieci bezprzewodowej i chociaż wykrywa mi samoczynnie dostępne sieci, to i tak z żarną z nich nie mogę się połączyć.
Jaki dokładnie masz komunikat błędu?grzegorz_miro pisze:ale łączę sie tylko z tymi ogólnodostępnymi- a przynajmniej próbuje, bo i tak nie wychodzi.