iPlus - oprogramowanie opcjonalne
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
iPlus - oprogramowanie opcjonalne
Witam serdecznie na forum.
Chciałbym zapytać czy iPlus działa bez oprogramowania dawanego przez Plusa. Czy można wgrać same sterowniki a w systemie ustawić połączenie sieciowe (dokładnie tak jak w przypadku Neostrady bez oprogramowania z TPSA) lub czy jest jakaś alternatywa.
Słyszałem, że oprogramowanie z Plusa spowalnia działanie internetu. Czy to prawda? Testował już ktoś bez tego oprogramowania?
To proszę wyrazić swoją opinię.
Pozdrawiam
Kamil
Chciałbym zapytać czy iPlus działa bez oprogramowania dawanego przez Plusa. Czy można wgrać same sterowniki a w systemie ustawić połączenie sieciowe (dokładnie tak jak w przypadku Neostrady bez oprogramowania z TPSA) lub czy jest jakaś alternatywa.
Słyszałem, że oprogramowanie z Plusa spowalnia działanie internetu. Czy to prawda? Testował już ktoś bez tego oprogramowania?
To proszę wyrazić swoją opinię.
Pozdrawiam
Kamil
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Re: iPlus - oprogramowanie opcjonalne
Pytanie, kto używa iPlus managerajointano pisze:Testował już ktoś bez tego oprogramowania?

Co do pytania, tak działa bez oprogramowania, wystarczyło użyć opcji

Trzeba ściągnąć sterowniki do modemu, w zależności od modemu, zajrzyj na moją stronę, może znajdziesz do swojego, >MOJA STRONA<
Choć sterowniki zapewne masz na płycie, o ile taką masz

Tu masz: Jak zrobić Dial-Up by BliSki
iPlus manager spowalnia, ale system...
Pozdro
Fanta

Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Fanta, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
To chyba właśnie od tego jest forum, żeby pisaćadams23l pisze:jeżeli macie problemy ze sprzętem piszcie [email protected] ...

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
hmmmm ja juZ sam nie wiem kto mi powie dlaczego mam tak słaby transfer w iplus mam netboxa 2 gdzie max DL to 230kb/s UL 128kb/s
a wyciągam jedyne max 120kb////////////////////////s
strony mi się ładują nawet 1min kto mi odpowie

a wyciągam jedyne max 120kb////////////////////////s
strony mi się ładują nawet 1min kto mi odpowie

- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
...Nie należy do końca wierzyć danym fabrycznym - nie spotkałem się jeszcze z idealnym transferem w żadnej sieci... Wszystko też zależy od zasięgu... W zależności od mocy odbieranego sygnału taki też będzie transfer danych "od" i "do"... Trzeba wtedy zaopatrzyć w antenę zewnętrzną, najlepiej kierunkową.