Laptop i nokia 6230i - jeden działa a drugi nie:(

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kazimierz1265
Początkujący użytkownik forum

Laptop i nokia 6230i - jeden działa a drugi nie:(

Post autor: kazimierz1265 »

Witam. Mam mały kłopot,otóz chce miec neta na kompie <font color="#FF00FF"><b>»»korzystając««</b></font> z komórki, na jednyk kompie jest wszystko ok, natomiast na 2 dzieją sie cuda. Łącze to wszystko przez Bluetootha i w momencie weryfikacji nazwy wyskakuje błąd 720, nie mozna ustanowić połączenia ze zdlanym komputerem. Może ktoś z Was spotkał sie z czymś takim? Pozdro
Aha nie wiem czy to przypadkiem nie jest wina poprawek. System, Win XP SP2, ale widze ze jest kupa aktualizacji doinstalowana, a na drugim tego nie mam.

POST_2:

aha, przez IRDE tez nie chce sie połączyć, a przez Bluetootha z Samsunga SGH E250 tez nie idzie:( Help

--
Sklejone
Moderator ->Fanta
Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy

Re: Laptop i nokia 6230i - jeden działa a drugi nie:(

Post autor: Fanta »

Kolego @kazimierz1265 rozumiem że jesteś nowy, ale proponuję używać opcji Obrazek nie dopuszczamy na forum pisania posta pod postem, chyba że z dniowym odstępem.
Zachęcam do zapoznania się z Regulaminem.
[center]!! Zaczynaj od: FAQ -> Szukaj tematów-> GOOGLE
Regulamin i Netykieta[/center]
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: mar_kow »

Możliwych kombinacji jest wiele.
...Może to być wina systemu, firewalla (sam kiedyś zablokowałem sobie połączenia). Dobrze przeinstalować od czasu do czasu... Jeżeli to BT zewnętrzny - może kłócić się ze sterownikami chipsetu (miałem kiedyś taki problem)...
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Ufo atakuje »

Błąd 720 to może oznaczać brak połączenia. Zrób kwerende modemu na karcie Diagnostyka w Panelu Serowania, sprawdź czy możesz przesyłać pliki na tą komórkę.
ODPOWIEDZ