GC75e nie może »»znaleźć«« strony???
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
GC75e nie może »»znaleźć«« strony???
posiadam modem gc75e w idei (Gprs) i mam pewne dziwne objawy chodzi mi oto że nie może czasami <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> strony staje się to coraz bardziej uciążliwe a gdy pinguje jakąś strone by sprawdzić jakie jest połączenie to czasami pisze "upłyną limit czasu żądania" ???
czy jest to kwestia jakichś ustawień dodam jeszcze ze niema znaczenia czy mam 2 czy 5 kresek tak czy siak czasami nic nie znajduje czasem jest nawet tak (kilka razy dziennia) że Wireless Manager pokazuje mi aktywne połączenie a tak naprawde to nigdzie nie moge wejść :-(
acha i jak wlanczam wm to prawie zawsze jest komunikat odmowa rejestracji po czym połancza mnie, czy jest to problem powszechny sieci bezprzewodowych typu GPRS itd.
czy jest to kwestia jakichś ustawień dodam jeszcze ze niema znaczenia czy mam 2 czy 5 kresek tak czy siak czasami nic nie znajduje czasem jest nawet tak (kilka razy dziennia) że Wireless Manager pokazuje mi aktywne połączenie a tak naprawde to nigdzie nie moge wejść :-(
acha i jak wlanczam wm to prawie zawsze jest komunikat odmowa rejestracji po czym połancza mnie, czy jest to problem powszechny sieci bezprzewodowych typu GPRS itd.
-
gc89 problem też taki miałam
Miałam taki sam problem, połączenie uzyskiewałam o mocy maxymalnej (Szczecin Pogodno), ale właśnie strony się nie otwierały, tak jakbyzasłaby przesył danych był (niewystarczająca ilość danych pobrana do otwarcia strony).
Namęczyłam się starsznie, dzowniłam do iplusa i składałam reklamacje ale oni nie wiedzieli w czym problem, (jak zwykle zresztą), zaczełam grzebać po forum, i naczytałam się trochę.
Tak więć w wirless manager zmieniłam pasmo częstotliwości z automatycznego na 1800 i chodzi jak marzenie.
Zaznaczam że ograniczenie ściagalności danych (nie otwierają się strony) taka sytuacja (przy częstotliwości automatycznej) zdarza się tylko w moim domu, kiedy zabireałam laptopa do pracy i na wyjazdy internet chodził normalnie (na częstotliwości automatycznej).
Modem gc89, latop FujitsuSiemens, iplus 89 zł netto.
Namęczyłam się starsznie, dzowniłam do iplusa i składałam reklamacje ale oni nie wiedzieli w czym problem, (jak zwykle zresztą), zaczełam grzebać po forum, i naczytałam się trochę.
Tak więć w wirless manager zmieniłam pasmo częstotliwości z automatycznego na 1800 i chodzi jak marzenie.
Zaznaczam że ograniczenie ściagalności danych (nie otwierają się strony) taka sytuacja (przy częstotliwości automatycznej) zdarza się tylko w moim domu, kiedy zabireałam laptopa do pracy i na wyjazdy internet chodził normalnie (na częstotliwości automatycznej).
Modem gc89, latop FujitsuSiemens, iplus 89 zł netto.
-
Re: GC75e nie może »»znaleźć«« strony???
W WM jest tez problem z otwieraniem stron jezeli jest wlaczone tzw . Auto polaczenie , ktore zanim karta jest zalogowana do nadajnika i moze spokojnie sie laczyc autopolaczenie wczesniej juz prubuje nawiazac kontakt wtedy automatycznie nie otwieraja sie strony (bo nie moga) urzadzenie nie jest wlogowane najlepiej takie auto polaczenie wylaczyc. A wracajac do wyboru pasma tak to pomaga niestey nie wszystkie plyty z oprogramowaniem do gc75 maja ta mozliwosc wyboru wtedy takie oprogramowanie najlatwiej pobrac wraz z aktualizacjami ze stronki SE wraz z aktualizacjami:)
- bob
- Guru bezprzewodowy
Najlepiej takie oprogramowanie wywalić z kompa.Korzystać tylko z najnowszych driverów ,utworzyć połączenie dial up ,wcześniej wyłączyć żądanie pin na karcie sim komendą AT lub za pomocą telefonu.Jeśli nie można wyłączyć to pobrać program @pogar`a z tego forum ,które wysyła pin do karty i włącza radio (nie wszystkie modemy tej ostatniej funkcji potrzebują).A wybór pasma też można ustawić komendą AT.mariolka pisze:wtedy takie oprogramowanie najlatwiej pobrac wraz z aktualizacjami ze stronki SE wraz z aktualizacjami:)
Link do programu i opisów:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=3241
p.s.
Cała recepta jest o tym jak nie używać tych pamięciożernych dialerów.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez bob, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz bezprzewodowy
@bob - niestety mógłbym polemizować nt. bezużyteczności WM. Na przykład ja w Polsce mieszkając na krawędzi zasięgu EDGE, korzystałem zawsze z WM, bo mówił mi kiedy jestem w zasięgu EDGE i ewentualnie pokazywał, że nie jestem. Mogłem od razu zareagować i ruszyć anteną, czy coś w tym stylu.
Mowa jednak o modemie z EDGE. Przy dostępnym tylko GPRS masz w 100% rację.
Mowa jednak o modemie z EDGE. Przy dostępnym tylko GPRS masz w 100% rację.
Back to the Future 

- bob
- Guru bezprzewodowy
No i może się zagalopowałem ale czy te modemy nie wskazują technologii na LED`ach tak jak w GT MAX ?
- sardo nunspa
- Stary wyga bezprzewodowy
@ mariolka Jeżeli to, co koledzy uradzili nie pomoże to wpisz w przeglądarkę TTL i MTU i poczytaj. Są takie programy do optymalizacji łącza jak Accelerate albo inne i tam można ustawić MTU i TTL, może pomoże
A co do WM – to są WM i wm np. SE jest ok. ale taki iPlus menager to tragedia.

A co do WM – to są WM i wm np. SE jest ok. ale taki iPlus menager to tragedia.
Latka lecą...
-
JA pisalam w odpowiedzi nie korzystam z WM ani tez z oprogramowania SE zazwyczaj korzystam z Noki 6680 i UMTS nie mam problemów nigdy z połaczeniem restart <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> pomaga w razie klopotów .A co do zmiany oprogramowania z Se na inne jestem za ale nie karzdy ma mozliwosci korzystania z innych programow,ktore pochodza z netu i nie sa na licencji wiec pozostaje tylko SE .A ta aplikacja jezeli jest poprawnie ustawiona tez nie robi:) przysłowiowych problemow przecietnemu uzytkownikowi.